FORMULAMOTOSPORT

Pike se izvinio Hamiltonu i demantovao optužbe o rasizmu

Bivši šampion Formule 1 Nelson Pike izvinio se Luisu Hamiltonu, ali je demantovao da je na rasnoj osnovi uvrijedio vozača Mercedesa tvrdeći da su njegovi komentari izvučeni iz konteksta, prenosi “Skaj sport”.

Britanski mediji su prenijeli da je Pike u podkastu prošlog novembra koristio uvredljiv izraz na portugalskom, kada je komentarisao incident između Hamiltona i vozača Red Bula Maksa Ferstapena, koji se dogodio u prvom krugu prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Velike Britanije.

– Želio bih da razjasnim priče koje kruže u medijima o komentaru koji sam dao u prošlogodišnjem intervjuu. Ono što sam rekao bilo je loše, ali želim da pojasnim termin koji se koristi u portugalskom jeziku kao sinonim za momka ili osobu. Nikada nisam imao namjeru da na rasnoj osnovi uvrijedim Hamiltona – rekao je Pike.

On je ponovio da su pojedini mediji pogrešno preveli njegove riječi.

– Nikada ne bih koristio tu riječ za koju sam optužen. Oštro osuđujem optužbe da sam tu riječ upotrijebio zbog njegove boje kože. Izvinjavam se od sveg srca svima koji su bili pogođeni mojim izjavama, uključujući i Luisa, koji je nevjerovatan vozač. Hamilton je sedmostruki svjetski šampion. Diskriminaciji nema mjesta ni u Formuli 1, ni u društvu – rekao je Pike.

Čelnici F1, FIA, Mercedesa, kao i Luis Hamilton su osudili izjave Nelsona Pikea.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button