TENISWTA

Pitanje da li će Serena više ikada zaigrati

Nakon 364 dana, Serena Vilijams se vratila na teniske terene. I pitanje je da li će ikada više zaigrati…

Na istom mjestu gdje je 29. juna prošle godine predala meč protiv Aleksandre Sasnovič pri rezultatu 3:3 u 1. setu, na Centralnom terenu Vimbldona, legenda svjetskog tenisa je izgubila od 115. igračice svijeta, Francuskinje porijeklom iz Kambodže i Vijetnama, Harmoni Tan (7:5, 1:6, 7:6).

Biološki sat, jednostavno, otkucava, osvajačica 23 grend slem titule će uskoro proslaviti 41. rođendan i sve je jasnije da nikada neće dostići rekord Margaret Kort, koja je podigla 24 pehara na najvećim turnirima.

– O budućnosti ne mogu da govorim… Zaista ne znam. Ko zna šta će biti? Imala sam ogromnu motivaciju, naročito imajući na umu kako sam završila prethodno učešće na Vimbldonu, ali i veliku pauzu. Međutim, tokom nekoliko posljednjih poena, zaista sam patila na terenu. US open? Ne mogu to da isključim, osjećam se kao da sam kod kuće kada sam u Njujorku. To je mjesto na kojem sam osvojila svoj prvi GS, nešto posebno – rekla je poslije meča.

Amerikanka je svoj posljednji osvojila 2017. na Australijen openu, nakon čega je četiri puta stizala do finala – 2018. i 2019. na Vimbldonu i US openu, ali nije uspjela da uzme ni set.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button