ODBOJKA

Santareli: Drugi set savršen, želimo u finale!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli zadovoljan je trijumfom nad Njemačkom (3:1) u devetoj utakmici Lige nacija u Kalgariju i naglasio da je cilj Srbije plasman u finale ovog takmičenja.

– Ova pobjeda nam je bila veoma bitna jer smo željeli na najbolji način da započnemo vikend u Kalgariju. Njemačka je tezak protivnik jer igraju veoma brzu i kvalitetnu odbojku, ali bio sam siguran da naš tim ima sposobnosti da trijumfuje – rekao je Santareli i dodao:

– Prvi set je bio veoma loš, mislim da nismo bili samouvjereni. Poslije toga je došlo do prishološke promjene, zaigrali smo daleko bolje u odbrani, više smo se borili, imali smo pravi pristup i mislim da je drugi set bio nevjerovatan za nas. U trećem setu smo igrali uravnoteženo do 20. poena, a onda je ponovo došlo do promjene. Potrudili smo se i osvojili smo bitne poene. Potom je nivo samopouzdanja porastao, ali mislim da smo se na 16:6 previše opustili. Ipak, odbrana je bila dobra u finišu seta i sada smo na korak od finalnog turnira.

Italijan je najavio težak duel protiv SAD u noći između četvrtka i petka (4.00).

– Ovo ne znači da smo završili posao. Bio je ovo tek početak onoga što smo zacrtali. Sada nas čeka odmor, pa tri uzastopne utakmice, a najteži će biti ona protiv SAD. Mislim da je i Kanada dobar tim, a pritom igraju i kod kuće. Želimo finale i zato nam je svaki bod bitan – izjavio je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije poslije devet odigranih mečeva zauzimaju peto mjesto na tabeli Lige nacija sa 17 bodova i blizu su plasmana na finalni turnir koji će se igrati u Ankari.

Poslije duela protiv SAD, Srbija će igrati protiv domaćina Kanade (2. jul) i lidera Lige nacija Japana (3. jul).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: พรมรถ
Back to top button