FUDBALREGIONTRANSFERI

Ivica Iliev: Stižu štoper, krilo i bonus…

Partizanova rekonstrukcija je tek počela. To je siže poruke sportskog direktora crno-bijelih Ivice Ilieva tokom priprema u Sloveniji. Klub iz Humske je do sada angažovao trojicu novajlija – Zlatana Šehovića, Aleksandra Filipovića i Patrika Andradea, a u dogledno vrijeme treba očekivati još trojicu.

– Ostaje da popunimo poziciju štopera umesto Nemanje Miletića i, razumije se, uvijek težimo ka tome da svaki slijedeći igrač koji dođe bude kvalitetniji i bitniji za tim. Gledaćemo da dovedemo još jednog bonusa i to nekoga ko pravi razliku i pride bude dobra investicija za budućnost, ko nije samo broj na terenu. To pravilo o bonusu, to je moj lični stav, ne sviđa mi se nimalo, jer je vještačko forsiranje, a Partizan je nasuprot tome poznat da stavlja akcenat upravo na mlade igrače kada su spremni za najviši nivo. Iz toga izlaze igrači za prvi tim, reprezentaciju, evropski nivo i predstavljaju i fudbalsku i finansijsku dobit za Partizan. Na silu nemate ništa od toga, već imate situaciju u kojoj je trenutno naša mlada reprezentacija. Ali, da se vratim na temu, potrebno nam je i krilo, neko ko će da pravi raziliku, ko će biti lider na terenu i preuzeti konce igra u ruke, sposoban da egal mečeve sam preokrene individualnim kvalitetom. Nadam se da ćemo uskoro imati lijepe vijesti…, rekao je Iliev.

Aktuleni su i odlasci. Čini se da će Humsku ovog ljeta napustiti dugogodišnji kapiten Zdjelar, dok bi klub mogao da profitira prodajom Milovanovića Almeriji.

– Realno je da nas napuste dva igrača. Neću o imenima, ali se već negjde i spekuliše i to je nešto što je za funkcionisanje kluba potrebno. Iskreno, pitanja o odlascima igrača su u domenu posla generalnog direktora Miloša Vazure, a kod nas u klubu se poštuje hijerarhija, svako obavlja svoja zaduženja… Šta god da bude, to neće remetiti planove, eventualni odlazak jednog od pomenute dvojice će nas navesti na reakciju, na angažovanje pojačanje. Ako se ne desi, dolaskom štopera, bonusa i krila završićemo prelazni rok. Nadam se da će sve to biti riješeno u narednih nekoliko dana, dodao je Iliev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button