VATERPOLO

“Delfini” se oporavili i dobili Crnu Goru, u nedjelju za peto mjesto

Vaterpolisti Srbije savladali su Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti sa 10:7 i u borbi za peto mjesto igraće sa pobjednikom susreta između SAD i Mađarske koji je na programu večeras u 21 čas.

U prvoj četvrtini izabranici selektora Dejana Savića bili su veoma dobri u odbrani, ali i dekoncentrisani u napadu, iskoristili su dva od ukupno osam šuteva ka golu protivnika. Rašović je donio prednost Srbiji, izjednačio je potom iz peterca Mršić. Srpski tim je poveo sa 2:1 pogotkom Nikole Jakšića da bi na 30 sekundi prije isteka prve četvrtine Đurđić izjednačio na 2:2. Slično je bilo i u drugoj, opet je odbrana dobro radila svoj posao, ali je nedostajalo koncenracije u fazi napada, naročito kada su oba tima bila kompletna. Igralo se gol za gol, Crna Gora je uspela sa povede prvi put sa 3:2, ali je naš tim uspeo da preokrene na 4:3, a onda i na osam sekundi pre kraja druge deonice šestim golom Radomira Drašovića na šampionatu stigne do 5:4.

“Delfini” su uspjeli da se konačno odlijepe na dva gola prednosti tokom treće četvrtine. Nemanja Vico i Jakšić su bili strijelci tih golova za 6:4 i 7:5, da bi Rašović pogodio za 8:6, tako da je Srbija sa +2 ušla u poslednjih osam minuta susreta.

Kada je Strahinja Rašović na 4.30 do kraja pogodio za 9:6, Srbija je prvi put stekla tri gola prednosti i takvu šansu nije mogla da propusti. Na kraju bilo je 10:7, ali sasvim dovoljno da selektor Dejan Savić može da bude zadovoljan. Strahinja Rašović i Nikola Jakšić su postigli po tri gola, dok je isto toliko u timu Crne Gore postigao Bogdan Đurđić. Meč za peto mjesto igra se u nedjelju od 17 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button