GRAND SLAMTENIS

SRPSKI OKRŠAJ Novak i Miomir danas na Vimbldonu

Novak Đoković i Miomir Kecmanović, igraju srpski derbi na Vimbldonu od 16 časova.

Novak i Miomir su dva najbolje rangirana srpska tenisera trenutno, Novak je treći, a Miomir 30. na ATP listi, a ovo će im biti treći okršaj.

Oba prethodna, zanimljivo, igrali su na turniru u Beogradu, 2021. i ove godine i u oba okršaja slavio je Đoković.

Dakle, ne samo što će im ovo biti prvi okršaj van Beograda, već i na nekoj drugoj podlozi.

Đoković je svakako favorfit, on već tri godine ne zna za poraz na ovom turniru i u nizu je od 23 uzastopne pobjede na vimbldonskoj travi.

Miomir je, to je apsolutno evidentno, napredovao u svakom pogledu, o čemu svjedoči i njegova stabilna pozicija među 30 najboljih na svijetu.

Pripreme za Vimbldon na Majorki i u Haleu nisu bile idealne što se tiče Kecmanovića, jer je gubio u prvim kolima, ali sve to mu je pomoglo da nađe bolji ritam na Vimbldonu.

Šteta je što je do ovog duela moralo da dođe tako rano, već u trećoj rundi, ali žrijeb je takav i ostaje nam da se nadamo da ćemo gledati dobar tenis sa obe strane.

Đoković je u pohodu na četvrtu uzastopnu i ukupno sedmu vimbldonsku krunu, dok Kecmanović sa ovim trećim kolom ima najbolji plasman na Vimbldonu.

Ranije je dva puta dolazio do druge runde, jednom je poražen na startu.

Otuda i ne čudi što je pred meč sa Novakom pričao u šaljivom tonu, tražeći od Novaka da “ima milosti”.

– On je i onako osvojio šest puta, dosta. Daj i ja malo – nasmijao se Kecmanović.

Sa njim je na Vimbldonu i David Nalbandijan koji je nekad na Vimbldonu igrao finale.

– On me je dosta pritiskao prošle godine, morao sam da menjam neke stvari oko kojih nisam baš bio komforan, posebno jer sam baš velike promene napravio i bilo je potrebno malo vremena što se i vidi po rezultatima. Prošla godina je bila loša za mene, ali nekako sad je sve napokon kliknulo i sve ide u nekom dobrom smeru – rekao je Miša.

Što se Novaka tiče, on je bio veoma zadovoljan poslije pobjede nad Kokinakisom.

– Mislim da je kvalitet tenisa sa moje strane bio vrlo visok. Mnogo bolji nego u prvom meču. Znao sam da moram da igram tako jer sam imao nezgodnog protivnika, nekog ko dobro servira, ko ima jak forhend. Nisam želeo da mu dam previše vremena za reakciju. Nisam imao mnogo grešaka sa osnovne linije. Kad god je trebalo da ubacim ritern, uspevao sam, tako da sam veoma zadovoljan kako sam igrao – smiren je Đoković.

Pobjednik će u osmini finala igrati sa boljim iz okršaja Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije i Holanđanina Tima van Rajthovena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button