GRAND SLAMTENIS

ĐOKOVIĆ O PARTIZANU: Nevjerovatno je da ga nema…

Novak Đoković je govorio o srpskom tenisu, Teniskom klubu Partizan i budućnosti koja je pred nama. On je srpskim novinarima u Londonu iskreno i otvoreno govori o stanju srpskog tenisa i stvarima koje moraju da se poprave.

– Budućnost srpskog tenisa je u dobrim rukama jer imamo Kecmanovića. Imamo Đerea, Lajovića, Krajinovića naravno, dolazi i Hamad Međedović i pravi dosta dobre rezultate na čelendžer nivou. Nadam se da ćemo imati predvodnike nove generacije u srpskom muškom tenisu koji će moći u kontinuitetu da igraju i na velikim stadionima. Teško je očekivati da će odmah moći da budu na tom nivou na kom smo bili mi iz zlatne generacije jer u posljednjih 15, 20 godina je bila zlatna epoha, zlatna era muškog i ženskog tenisa. Imali smo u nekoliko godina četiri broja 1 – Zimonjić, Jelena Janković, Ana Ivanović i ja. To je stvarno za jednu malu zemlju koja nema tenisku tradiciju izvanredan rezultat koji je nas stavio na mapu teniskog svijeta, rekao je Đoković.

Iz izjave srpskog tenisera i osvajača 20 Grend slem titula se može zaključiti da nije baš zadovoljan sistemom.

– Nadam se da će ovaj uspjeh koji smo svi mi bilježili iz zlatne generacije motivisati sve više djece da idu na tenis, ima tu puno stvari, sistem mora da se utegne, da se doradi. Nije nam najbolji sistem, klupski tenis nije dobar u posljednjih 10 godina uopšte. Raduje mi što nakon više od deceniju su imali rekord prijavljenih klubova za seniorsko muško i žensko prvenstvo. To me jako raduje! Ako nema jakog klupskog tenisa, onda nema ni tenisa uopšte na profesionalnom nivou u kontinuitetu, kazao je Đoković i dodao:

– Možete vi da imate pojedince koji će da iskoče, ali mora da postoji sistem i klubovi moraju da budu jaki. Jedan Partizan mora da učestvuje u ekipnim prvenstvima, ja sam i stasao u Partizanu i nevjerovatno mi je da jedan takav klub ne učestvuje skoro 10 godina na ekipnom prvenstvu, detektovao je problem(e) Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: join illuminati
  2. Povratni ping: 뉴토끼
  3. Povratni ping: Penis Envy Mushroom
Back to top button