ODBOJKA

OSIGURAN “FAJNAL EJT” Odbojkašice Srbije slavile u Kalgariju uz ogromnu podršku sa tribina

Odbojkašice Srbije savladale su Kanadu rezultatom 3:1 (25:20, 25:14, 20:25, 25:22) i na taj način izborile plasman na finalni turnir Lige nacija.

Djevojke Danijelea Santarelija su u Kalgariju ostvarile sedmu pobjedu, dovoljnu da i matematički obezbijede plasman na „fajnl-ejt“, koji će se od 13. do 17. jula odigrati u Ankari (Turska).

Utakmica protiv Kanade odigrana je u prelepom ambijentu dvorane „Seven Čifs“, u kojoj su i Srpkinje imale ogromnu podršku naših iseljenika, koji žive u državi Alberta. Uz njihovu pomoć sjajno su odigrale prva dva seta. Predvođene kapitenom Srbije Anom Bjelicom aktuelne svjetske šampionke za samo 46 minuta igre povele su 2:0.

Činilo se da će Srbija upisati maksimalan trijumf, a onda je uslijedio pad u igri, a sa druge strane i nešto bolja igra Kanade.

Najveća borba viđena je u četvrtom setu. Vodile su domaće 13:8, a onda je Srbija uz sjajan učinak Bjelice i Katarine Lazović prišla na poen zaostatka (12:13), da bi par minuta kasnije, greškom protivnika stigla i do izjednačenja (15:15).

U neizvesnoj završnici, od „minus dva“ (15:17), Srpkinje su stigle do potpunog preokreta. Ponovo uz sjajan učinak cijelog tima, a na kraju i sa dva poena Katarine Lazović. Oduševljenje poslije sedme pobjede u Ligi nacija, a druge u Kalgariju, odbojkašice Srbije podijelile su sa navijačima uz pjesmu „Pevaj Srbijo“.

U pobedničkom timu Ana Bjelica je osvojila 29 poena, Bojana Milenković je dodala 15, a Jovana Stevanović devet. Kod Kanađanki Kira Van Rajk je stala na 20 poena, dok je Emili Maljo dodala 17.

Srbija je prije posljednjeg meča protiv Japana (subota na nedjelju u 1 čas poslije ponoći) na sedmoj poziciji sa sedam pobjeda i 20 bodova. Kanađanke su ostale na devetom mjestu sa četiri pobede i tri boda manje od osmoplasiranog Tajlanda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button