ATPGRAND SLAMTENIS

Dan za pamćenje: Legende na proslavi 100. godišnjice Centralnog terena i ovacije Federeru

Centralni teren na Vimbldonu danas je disao u duhu istorije ovog takmičenja, a poseban dan, obilježavanje 100 godina od izgradnje kultnog stadiona, nije mogao drugačije proći nego uz žive legende turnira i “bijelog sporta”.

Na jednom mjestu, rame uz rame, nekadašnji osvajači londonskog grend slema i najveći među njima Serena Vilijams, Novak Đoković i ikona turnira Rodžer Federer, koji prvi put poslije 20 godina ne učestvuje na najeminentnijem turniru “velike četvorke”.

Švajacarac je posljednji pozvan na teren da se pridruži legendama među kojima je, pored Džona Mekinroa, Serene Vilijams, Bili Džin King i ostalih, bio i Đoković.

Čim je spiker rekao Federerovo ime ovacije su zaparale nebo iznad Centralnog terena, na scenu je kročio osmostruki šampion Vimbldona i definitivno najveći miljenik londonske publike. Aplauzi nisu stajali…

Dugim ovacijama, kako i dolikuje, Rodžera su dočekali svi na stadionu, Serena Vilijams, Novak, dok je Švajcarac, otmen i graciozan, u odijelu došetao i stao uz rame sa velikanima ovog sporta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: bestelectricsscooters
Back to top button