BORILAČKI SPORTOVIKARATE

POLUSEZONA ZA PAMĆENJE Karatisti Energije osvajali medalje gdje god da su nastupili!

Tačku na fantastičan prvi dio sezone za Karate klub Energija-Grawe stavila je Nikolina Čučak koja na turniru Svjetske lige mladih u Poreču osvojila bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji (-59 kilograma).

Sumirajući rezultate od početka sezone jedan od trenera u klubu Boris Popović nije mogao da bude nezadovoljan.

– U klub su prvi put od osnivanja stigle evropske medalje, a srebra su donijeli Pavle Dujaković (U21) i Luka Pejić (kadeti), a postali smo četvrtu godinu najuspešniji klub na prvenstvu BiH za kadete, juniore i U21. Takođe,, zauzeli smo i šesto mjesto na seniorskom prvenstvu BiH na kome je zlatni bio Dujaković, srebrna Paola Kostić, a bronzani Sergej Vučić – rekao je Popović.

Uspješan rad isplatio se i na Balkanskom prvenstvu na kome je Dujakvić osvojio zlato među seniorima, Kostićeva je bila bronzana u juniorskoj konkurenciji, dok su djevojčice Tamara Đogatović (do 13 godina) i Mia Maričić (do 11 godina) osvojile zlato, odnosno bronzu.

– I ranije godine su itekako pokazivale da radimo dobro i da smo na pravom putu, ali je prva polovina ove to u potpunosti dokazala. Malo je klubova koji mogu da s epodiče medaljama u svim uzrasnim kategorijama, praktilčno na svim nivoima takmičenja. Ovo nam daje snagu i energiju da nastavimo, jer smo više puta dokazali da ništa nije nemoguće – rekao je Popović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button