FUDBALREGION

Halo Turska? Pešić prvi pik Zvezde za vrh napada!

Napadač turskog Karagumruka Aleksandar Pešić prvi je pik sportskog sektora Crvene zvezde koji smatra da je upravo on najbolje rješenje za sam vrh napada.

Milan Pavkov i Ohi su istrošili dobar dio kredita krajem prošle sezone, a znake izlaska iz krize nisu dali ni tokom priprema, pa ponovo najviše „vuku“ Aleksandar Katai i Mirko Ivanić. Ipak, Dejan Stanković želi napadača koji lakoćom rješava situacije pred golom, a Pešić to svakako jeste.

Nekadašnji vođa navale crveno-bijelih je “isplivao” kao udarna opcija za šampiona Srbije pošto se, zbog visoke cijene, izjalovio posao sa Sportingom i slovenačkim golgeterom Andražom Šporarom. Pešić, koji je za Zvezdu igrao u sezoni 2017/2018, pod ugovorom je sa Karagumrukom što je potencijalna poteškoća da se njegov transfer u Beograd realizuje, no ne i nepremostiva prepreka. Zvezda je voljna da plati Turcima do milion evra na ime obeštećenja za napadača što bi moglo biti dovoljno da se posao završi.

Pešić iza sebe ima najproduktivniju sezonu još od odlaska iz Zvezde, pošto je za turski klub na 31 utakmici postigao 14 golova i upisao četiri asistencije, te tako potvrdio odličnu formu i sebe ponovo izbacio “u izlog” za neke jače fudbalske destinacije.

Boravak popularnog Šilje u taboru crveno-bijelih bio je više nego berićetan, jer je u prvom mandatu postigao je 25 pogodaka što mu je donijelo unosan transfer u Saudijku Arabiju.

Potom su uslijedile epizode Seulu, pa opet u Al-Etihadu, potom u Makabiju i Karagumruku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button