AMERIČKI FUDBALOSTALI SPORTOVI

“Srbi dominiraju sportom, dovedite ih”

Košarkaški agent Nejt Džons je na društvenim mrežama imao interesantan komentar.

Novak Đoković je u nedjelju po 21. put u karijeri postao Grend slem šampion i to je u svijetu sporta bila izuzetno važna vijest.

Početkom juna je dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svijetu Nikola Jokić potpisao najveći ugovor u istoriji košarke.

Sve to, ali i mnogi drugi sportski uspjesi profesionalaca iz Srbije navele su košarkaškog agenta Nejta Džonsa na razmišljanje, što je odlučio da podijeli sa svijetom putem svog “tviter” profila.

– Srbi dominiraju sportom, ljudi, moramo da ih regrutujemo da dođu u NFL. Siguran sam da bi uz odlične trenere tamo mogli da nađemo nekoliko potencijalno vrhunskih kvoterbekova – rekao je Džons.

Uz opasku da u ovom dijelu Evrope ljudi ne mare mnogo za američkim fudbalom, rekao je.

– Svjestan sam toga. Ipak, postoje ti krupni momci sa odličnom koordinacijom očiju i ruku i to je glavna karakteristika kvoterbeka. Siguran sam da bismo mogli da ih naučimo kako se igra ovaj sport u ranom dobu. Kao kada su centri iz Zapadne Afrike kao kasni tinejdžeri postajali profesionalni košarkašI – rekao je Džons.

Dok je radio kao agent, bio jedan od zastupnika Dejma Lilarda, a sarađivao je i sa Kevinom Durentom, Demarom Derozanom, Dvajtom Hauardom, Nejtom Robinsonom, Kendes Parker…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
  2. Povratni ping: Pflege Jobs
Back to top button