EUROKUPOVIFUDBAL

Zrinjskom presudio autogol, Šerif ide dalje

Fudbaleri Zrinjskog eliminisani su iz Lige šampiona. Ekipa Seregeja Jakirevića poražena je večeras od Šerifa u gostima 1:0. Nakon prvog meča koji je završen bez golova, Mostarcima je presudio autogol Igora Savića iz 22. minuta.

Zrinjski je doživio sudbinu Crvene zvezde i Dinama. Šerif je nastavio da siječe eks-jugoslovenske ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ni večeras ekipa iz Moldavije vizuelno nije bila puno bolja od šampiona BiH, ali…

Igrala se 22. minut kada su domaćini poveli. Nakon jednog kornera Savić nespretnom reakcijom loptu šalje u svoju mrežu i to je bilo 1:0 za prvaka Moldavije, ispostavilo se na kraju i presudno.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je pokušao preko Bilbije, a domaćini su imali još dva dobra pokušaja.

Zrinjski je krenuo hrabrije u nastavak i u 51. i 53. minute bilježimo pokušaje Bilbije i Memije, ali oba puta lopta odlazi preko gola domaćih.

Najbolju priliku Zrinjski je imao preko Bilbije u 65. minutu. Centarfor gostiju sjajno je skočio šutirao glavom, ali Abalora čudesno odbranio njegov udarac.

Sheriff u drugom kolu kvalifikacija Lige šampiona čeka boljeg iz duela Maribor – Šahtjor Soligorsk, dok će Zrinjski evropski put nastaviti u drugom kolu kvalifikacija Lige konferencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button