EUROKUPOVIFUDBAL

Čukina rutina u Luksemburgu: Kovačeva dva komada i “bombe” Mijailovića i Lukića za ubjedljiv trijumf

Fudbaleri Čukaričkog slavili su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing Uniona rezultatom 1:4.

Napadači možda nisu bili raspoloženi, ali je Čukarički još jednom pokazao da i u ostalim dijelovima tima imaju “širok asortiman napadačkih opcija”, te su na krilima vezista Stefana Kovača, Srđana Mijailovića i Jovana Lukića pobjedom nad Luksemburžanima otvorili ovogodišnje takmičenje u Evropi.

“Brđani” su praktično završili sav posao u 2. kolu i revanš u Beogradu za sedam dana predstavljaće puku formalnost i mogućnost stručnog štaba da pred već viđen duel sa Tventeom isproba neke nove opcije.

Kovač je sa dva gola junak utakmice, dok su Mijailović i Lukić dalekometnim udarcima pogađali kada je bilo najpotrebnije. Pogotovo popularni Mićko koji je sa 30 metara postigao vjerovatno i gol karijere.

Čuka je u Luksemburgu upisala i svoj najubjedljiviji evropski trijumf na strani, dok su u sezoni 2014/15. sa 4:0 pobijedili Santa Huliju iz Andore kod kuće za najubjedljiviju pobjedu ikada u Evropi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button