ATLETIKA

Vuleta bez medalje, da li je pokradena? FOTO

Najbolja Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je sedmo mjesto u skok udalj na Svjetskom prvenstvu u Judžinu.

Ona nije uspjela da se okiti medaljom, jer dužina od 6,84 metara u četvrtoj i petoj seriji nije bila dovoljna za postolje. Zlato je osvojila olimpijska šampionka Njemica Malaika Mihambo sa 7,12 metara. Druga je bila Nigerijka Ese Brume sa 7,02, dok je Brazilka Letisija Oro Melo sa jednim ispravnim skokom od 6,89 stigla do bronze.

Ivana je imala odličan prvi skok, koji je bio na granici sedam metara, međutim sudije su odlučuile da je napravila prestup iako je pravo pitanje – da li se to uopšte i dogodilo. Uostalom, prosudite i sami, ovo je prikazano TV gledaocima poslije tog njenog pokušaja.

Ivana Vuleta

Nekoliko časova poslije ona je otklonila sve dileme, napisavši na Instagramu da je prestupila.

Svjetska šampionka u dvorani je u drugom pokušaju išla na sigurno i stigla do 6,67 i u tom trenutku sedmog mjesta.

Srpkinja je rizikovala i u trećem skoku, ali je opet gazila dasku. Kao osma je uspjela da izbori dodatna tri skoka. U istoj seriji Ese Brume je došla do 7,02, a Malaika Mihambo, koja je do tada imala dvije neuspješna skoka, stigla je do 6,98. Njih dvije su zauzele prve dvije pozicije uoči tri posljednje serije.

U četvrtom pokušaju najbolja srpska atletičarka je aterirala na 6,84, što joj je omogućilo da se probije na šesto mjesto.

Identičnu daljinu kao u četvrtom Ivana je ostvarila i u petom skoku, samo što je za jedno mjesto unazad pomerila Šveđanka Sanija, koja je stigla do 6,87 metara. Nije više imala snage Vuleta i stigla je do samo 6,75 metara. Mihambo je samo u posljednjem skoku sa 7,12 potvrdila krunu i pokazala da je bez premca na svijetu u ovoj discipline jer je odbranila krunu osvojenu u Dohi 2019. godine.

Ostala je tako Srpkinja na dvije medalje i to dvije bronze sa planetarnih šampionata na otvorenom i to iz Moskve 2013. i Pekinga 2015. godine. Ivana već sredinom avgusta očekuje Evropsko prvenstvo u Minhenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기 사이트
Back to top button