EVROPAKOŠARKA

Kalinić: Inspirisali su me Stojaković i Gurović

Novi igrač Barselone Nikola Kalinić rekao je da je zavolio košarku gledajući Jugoslaviju, koju su predvodili Peđa Stojaković i Milan Gurović.

– Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom posle Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem – rekao je Kalinić u intervju za Barseloninu televiziju.

Kalinić je prije nekoliko nedjelja iz Crvene zvezde stigao u Barselonu.

– Košarka je moj alter ego. Uvek pokušavam da ostavim sve na terenu. Uživam dok igram. Ovaj sport mi je doneo mnogo toga dobro, uspomena, prijatelja, novca… Dokle god budem osećao ljubav, nastaviću da igram. Nekada sam bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao sam “prljav posao”, borio sam se za skok, ali sada sam dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal. Mnogo sam radio na tim detaljima, a sada mislim da sam kompletniji igrač – istakao je srpski košarkaš.

Kalinić je naglasio da ima veliko poštovanje prema treneru Barselone Šarunasu Jasikevičijusu.

– On je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su neverovatne. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima – rekao je srpski košarkaš.

Barselona je u ljetnom prelaznom roku pored Kalinića angažovala Oskara Da Silvu, Jana Veselog i Majka Tobija.

– Klub je odradio veliki posao ovog leta sa dovođenjem pojačanja. Mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije – zaključio je Kalinić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button