BIHFUDBAL

Maletić: Sloboda se neće boriti za opstanak

Prvoligaški fudbal se poslije tri godine vratio na stadion “Luke”. S obzirom na tok priprema i ambicije uprave Slobode iz Mrkonjić Grada klub bogate istorije, u godinama koje dolaze biće u najmanju ruku stabilan član elite Srpske.

Zahvaljujući proširenju lige sa 16 na 18 klubova Mrkonjićani su ponovo postali dio Prve lige, a prema riječima trenera Darka Maletića, učiniće sve da igraju lijep, dopadljiv fudbal te da takve izvedbe adekvatno prate rezultati. Mladi stručnjak, kojem je ovo treći samostalni posao nakon što je vodio Laktaše i Ljubić, zadovoljan je kako teku pripreme, hemijom u ekipi i pojačanjima.

– Nastojali smo da napravimo miks mladosti i iskustva i mislim da smo to uradili. Vratili smo u klub Predraga Zekanovića i Iliju Danilovića, doveli mlade igrače Borca Boru Erića i Marka Pušića, kao i Pericu Guskića koji je nosio dres Modriče. Ipak je Prva liga dosta ozbiljniji nivo i zahtijeva jači i širi roster. Cilj je da budemo u sredini tabele i ako nam se ukaže prilika uradimo nešto više. Duboko vjerujem da imamo snagu i kvalitet da izbjegnemo borbu za opstanak i da u sezoni koja je pred vratima afirmišemo nekoliko mladih igrača – rekao je Maletić.

Sloboda je do sada odigrala četiri kontrolna meča. Poražena je od Željezničar Sport tima (0:2) i Rudar Prijedora (1:3), remizirala sa Krupom (2:2) i savladala Progres sa 6:1. Danilović i Zekanović već su se prometnuli među lidere tima.

– To sam od njih i očekivao jer su minulih godina skupili mnogo iskustva na premijerligaškim i prvoligaškim terenima. Pored toga, ponikli su u Slobodi, osjećaju pripadnost klubu i moći će na pravi način da usmjere mlade igrače. Dovedeni su da donesu prevagu i za sada to dobro rade – naglasio je Maletić.

Dodao je da ima maksimalnu podršku u radu predsjednika kluba Borislava Šarića, načelnika opštine Dragana Vođevića i svih u klubu koji čine sve da igrači imaju maksimalne uslove za rad.

– Prezadovoljan sam vještačkim i prirodnim terenom koji možda i prevazilaze nivo Prve lige, a dobro je i što u Mrkonjiću nema onih nesnosnih vrućina. Svi su nam na raspolaganju od 0 do 24 časa i vjerujem da će takav angažman dati dobre rezultate – zaključio je Maletić.

Sloboda će u nedjelju odigrati generalku sa Omarskom, a potom 6. avgusta na otvaranju prvenstva gostuje Kozari.

Favoriti

Darko Maletić je naglasio da su najozbiljniji kandidati za sam vrh tabele Zvijezda 09 i Krupa.

– Prema ovome što sam do sada vidio te dvije ekipe sigurno su najjače. Rudar takođe ima više nego korektnu ekipu, a tu bih dodao još Drinu i Sutjesku koje su zadržale gotovo sve igrače iz prošle sezone – naglasio je Maletić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button