ATLETIKAOSTALI SPORTOVI

SRPSKO ČUDO Vilagoš odbranila titulu uz rekord svjetskih šampionata

Adrijana Vilagoš je i drugu godinu zaredom juniorska prvakinja svijeta! Osamnaestogodišnja devojka iz Vrbasa, poslije titule u Najrobiju, osvojila je zlato i u dalekom Kaliju. Za novo najsjajnije planetarno odličje bacila je dva puta i rekord svjetskih šampionata, koji od noćas iznosi 63.52 metara!

Držala ga je, još od 2008. godine iz Bidgošća, Ukrajinka Vera Markarijan – 63.01.

Vjerovatno kao niko nikada prije, članica ŽAK Sente, bila je dominantna u finalu. Njena prva tri hica predstavljala su „svijet za sebe“, a podatak da je drugoplasirana Kolumbijka Valentine Barioš bacila skoro šest metara kraće, dovoljno govori koliko je Adrijana bila ubjedljiva.

Rekordnih 63.52 je i najvrednije ostvarenje u karijeri Adrijane Vilagoš, a stigao je u trećoj seriji. Prethodno je nova osvajačica zlata i na Mediteranskim igrama, bacila 60.66, pa 63.34. Do kraja takmičenja više je uživala u borbi za drugo i treće mjesto (i bodrila na kraju četvrtoplasiranu Hrvaticu Veroniku Šokotu), nego što je pokušavala da još neki put pomeri sopstvenu granicu snova.

Adrijani poslije ovakvog dostignuća, do državnog (seniorskog) rekorda Tatjane Jelače iz 2014. godine (64.21m), nedostaje još 69 santimetara.

Vilagoš je pobjedom u Kaliju upisala Srbiju među osvajače medalja i na ovom Svjetskom juniorskom šampionatu, mada srpska atletika u Kolumbiji ima još nekoliko sjajnih aduta. Tu prije svega mislimo na Angelinu Topić, koja će u četvrtak, nešto poslije 23 časa, izaći na zaletište u kvalifikacijama skoka uvis.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: brand name for lsd
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button