BOKSBORILAČKI SPORTOVIOSTALI SPORTOVI

DOGOVORENA VELIKA BORBA Pobjednik ide na Usika ili Džošuu?

Britanski mediji prenose da je za 24. septembar u Mančesteru zakazan duel domaćeg boksera Džoa Džojsa i Novozelanđanina Džozefa Parkera. Pobjednik tog duela trebalo bi da u budućnosti dobije priliku da se bori za WBO pojas teške kategorije, koji trenutno drži Ukrajinac Aleksandar Usik.

Očekuje se da će na zvaničnoj konferenciji za medije ova borba biti zvanično potvrđena u četvrtak.

Džojs je početkom jula u Londonu pobijedio njemačkog borca rumunskog porekla Kristijana Hamera tehničkim nokautom u četvrtoj rundu i još jednom demonstrirao da je spreman da pređe na „viši nivo“.

Ovaj 36-godišnji Britanac u u profesionalnim mečevima ima savršen skor od 14 pobjeda (13 KO) u isto toliko mečeva, a između ostalih, savladao je Bermana Stiverna, Brajanta Dženingsa, Danijela Dubou i Karlosa Takama. Ima i uspješnu amatersku karijeru, čija je kruna bila srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Džozef Parker (30) u posljednja dva meča ima pobjede nad iskusnim Derekom Čisorom – u prvom duelu ga je pobijedio podeijljenom, a u drugom jednoglasnom odlukom sudija poslije velike borbe. U profesionalnom ringu ima 30 pobjeda (21 KO) i dva poraza – savladao ga je Entoni Džošua, a potom i Dilijan Vajt, obojica jednoglasnom odlukom sudija.

WBO pojas svjetskog prvaka osvojio je 2016. godine kada je većinskom odlukom poslije 12 rundi velike borbe pobijedio Endija Ruiza juniora.

Usik će spomenuti WBO pojas braniti 20. avgusta u Džedi protiv Entonija Džošue, čoveka protiv kojeg ga je i osvojio, zajedno sa titulama u verzijama WBA i IBF.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button