KOŠARKA

“Optimista sam” Slukas u susret meču sa Srbijom

Košarkašku reprezentaciju Srbije čeka težak put do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a jedan od konkurenata u kvalifikacionoj I grupi koje Srbija mora da pobjedi je i selekcija Grčke.

Jedan od ključnih igrča u timu Dimitrisa Itudisa svakako je Kostas Slukas, koji je govoreći za medije u domovini izjavio da je veoma optimističan po pitanju učinka svoje reprezentacije.

Srbija je trenutno na skoru 1-3 u grupi I, dok Grci imaju 3-1.

– Jedan sam od najstarijih igrača u timu, to je slučaj već nekoliko godina. Moja uloga u reprezentaciji je uvek ista, uvek stavljam zastavu svoje države iza ličnih interesa kako bih pokušao da sa reprezentacijom ostvarim nešto veliko. Ove godine imamo neke promene i veoma sam optimističan. Imamo veliko poverenje u našeg selektora, on je iskusan i dobar u svom poslu, kao i čitav stručni štab – izjavio je 32-godišnji Kostas Slukas, bek Olimpijakosa i trostruki osvajač Evrolige.

Srbija i Grčka će svoj prvi meč igrati u avgustovskom „prozoru“ kvalfiikacija – u Beogradu će se utakmica ove dvije selekcije održati 25. avgusta. Trebalo bi to da bude veliki okršaj NBA superzvezda Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button