NEKATEGORISANO

SLUČAJ PIJASTRI KOJI POTRESA FORMULU 1 “Idemo na sud”

Direktor ekipe Alpine Otmar Šafnauer otkrio je da će slučaj Oskara Pijastrija završiti na sudu.

Sve ljubitelje Formule 1 je iznenadila vijest da će Fernando Alonso na kraju sezone napustiti Alpinu i otići u ekipu Aston Martina.

Potom je Alpina objavila da ga mijenja Oskar Pijastri, a mladi australijski vozač je demantovao zvaničnu objavu tima i vjerovalo se da će preći u Meklaren, ali se priča tu ne završava.

FIA je potvrdila da Oskar ima predugovor sa Meklarenom, ali Otmar Šafnauer ne odustaje od mladog vozača i poručuje da se ovaj skandal neće tek tako riješiti.

– Imamo ugovor sa Pijastrijem, ugovor koji je potpisao prije nekoliko mjeseci. Razgovarali smo sa našim advokatima i rekli su nam da je to obavezujući ugovor, tako da nam dio tog ugovora omogućuje da Oskara stavimo u jedan od naših bolida u 2023. godine kao što smo zvanično i objavili. Sa našim finansijskim osobljem smo takođe obavili razgovore i provjerili sve podatke, tako da idemo na sud – rekao je Šafnauer.

Direktor Alpine je potom nastavio:

– Očekivao sam više lojalnosti od Pijastrija. Trebalo bi da ima malo osjećaja zbog ekipe koja mu je dala mjesto u Formuli 2 i pomogla mu da postane svjetski šampion, ekipi koja ga je spremala za Formulu 1. Morao je da pokaže više lojanosti. U Formuli 1 sam od 1989. godine i nikada nisam vidio ovako nešto. Nije samo takmičenje, ovde pričamo o integritetu osobe. Ovo se može desiti u fudbalu, hokeju, košarci, nije ni važno. Jednostavno, ovo se ne radi. Potpisao je zvanični document – objašnjava Šafnauer.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
  2. Povratni ping: 코인주식
Back to top button