OSTALI SPORTOVI

Sjajne vijesti: Lekiću ukinuta suspenzija, odmah može da se vrati takmičenjima!

Sportski sud u Lozani (CAS) ukinuo je najtalentovanijem plivaču u BiH Jovanu Lekiću dvogodišnju suspenziju, odnosno promijenio je u šestomjesečnu, što znači da Banjalučanin od danas ponovo može u bazen!

Međunarodna plivačka federacija (FINA) saopštila je 26. oktobra prošle godine da je član 22. aprila suspendovan jer je bio pozitivan na zabranjenu supstancu higenamin i to nakon EP za juniore u Rimu kao i na mitingu u Banjaluci i od tada traje pravna borba njegove porodice i njega, jer se nisu mirili sa takvom odlukom. Angažovali su advokata iz SAD-a Metjua Kajzera i, kako je napisao Jovanov otac Branislav, priložili mnoštvo dokaza. Suđenje je trajalo dugo, a ovo je konačna odluka, što znači da se Lekić odmah može takmičiti.

– Sve ovo navodi na zaključak da je pravda zaista spora, ali dostižna i da nikada ne treba odustati i pomiriti se sa tim da te, tamo neki kadijica i tuži i sudi i da uvijek, tamo negdje daleko, postoji neko stručan, pametan, pošten i korektan. Hvala svima koji su u ovom groznom periodu bili uz nas – napisao je Branislav na Fejsbuku.

Lekić je prošlog ljeta osvjio dvije medalje na EP za juniore, a višestruki je prvak BiH u više disciplina i uzrasnih kategorija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 레퍼럴
Back to top button