ATPTENIS

U Banjaluku stiže šampion Vimbldona, najbolji teniseri BiH, ali i mlade nade Nedić i Petrović

Aktuelni šampion Vimbldona u juniorskoj konkurenciji, hrvatski talenat Mili Poljičak, učestvovaće na jubilarnom, 20. čelendžeru “Srpska open” koji će biti održan od 22. do 28. avgusta.

Osim njega, na terenima u parku Mladen Stojanović publika će moći da vidi najbolje tenisere iz BiH Mirzu Bašića, Nermana Fatića, talentovane Andreja Nedića i Dražena Petrovića koji su dobili pozivnice za kvalifikacije, a nije isključeno ni da zaigra Damir Džumhur. Prvi nosilac biće Italijan Lorenco Đustino, trenutno 242. teniser planete. Potom slijede njegov zemljak Salvatore Karuzo (244), Portugalac Frederiko Fereira Silva (248), Španac Nikolas Sančez (250), Mađar Fabijan Marosan (251)… Od ostalih učesnika vrijedi izdvojiti Holanđanina Robina Hasea i Brazilca Tomasa Belučija, koji su svojevremeno zauzimali 33, odnosno 21. poziciju ATP liste.

Ovogodišnja smotra na programu je nešto ranije u odnosu na prethodna izdanja, njen pobjednik osvojiće 80 ATP bodova, dok je nagradni fond 45.000 dolara.

– Pripreme teku u najboljem mogućem redu. Sve će biti spremno za početak turnira koji je, u dogovoru sa čelnicima ATP-a, dobio novo mjesto u kalendaru. Nadam se i da će vrijeme biti lijepo kako bismo sve planove sproveli u djelo – izjavio je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović, najavivši i da će tokom smotre,  24. avgusta, biti održana svečana akademija povodom 30 godina postojanja TSRS.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button