ATPTENIS

Sjajne vijesti za Đokovića, Francuz ušao u SAD bez da mu je ko tražio dokaz o vakcinaciji

Srpski teniser Novak Đoković možda bi ipak bude mogao da učestvuje na US openu pošto SAD polako relaksira mjere, a to potvrđuje i slučaj francuskog novinara Kventana Moane koji je na Tviteru da je bez ikakvih ograničenja stigao na tlo SAD i poslao poruku i Đokoviću.

Đoković ne može trenutno da uđe pošto je nevakcinisani “stranac”, ali postoje i dalje šanse da se to promijeni do 29. avgusta kada počinje četvrti grend slem sezone.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u SAD je ove sedmice već “relaksirao” mnoga pravila i nije isključeno da će uskoro biti usvojen apel mnogih američkih političara da svi mogu da uđu u državu – bez obzira na to da li su vakcinisani ili ne. A da se nešto već mijenja govore svjedočenja ljudi koji su u skorije vrijeme putovali.

– Došao sam u SAD i niko me nije pitao za bilo kakav dokaz o vakcinaciji. Bio sam i u martu, ali tako nije bilo. Da li su već počele da se primjenjuju nova pravila? To bi bila dobre vijesti za Đokovića – napisao je Moane na Tviteru i pokrenuo diskusiju sa navijačima koje su ove vijesti obradovale.

Novinar je pojasnio da US open isključivo prati odluke američkih vlasti i očigledno je da se tu postepeno nešto mijenja, ali opet se postavlja pitanje da li bi Đoković rizikovao “novu Australiju” bez garancija da može da uđe u zemlju.

Đoković će “navijati” da se pravila promijene do 25. avgusta, kada je krajnji rok da potvrdi svoje učešće na US openu, odnosno u pitanju su četiri dana pred turnir kada najkasnije može da otkaže nastup. U slučaju da to ne uradi, čak bi rizikovao kaznu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: try here
  2. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button