EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ančeloti: Nije bilo lako reći Benzemi i Toniju…

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti izjavio je da je sve skupa zadovoljan partijom svog tima u pobjedi nad Almerijom 2:1 na startu La Lige.

Odlučujući gol postigao je David Alaba iz slobodnog udarca u 75. minutu, i to iz prvog kontakta s loptom.

– Oni koji izvode slobodne udarce su Benzema ili Toni (Kros), ali ušao je Alaba koji ih takođe dobro izvodi. Nije bilo lako reći Benzemi i Toniju da neće izvoditi, ali… – kaže Ančeloti i dodaje:

– Loše smo počeli utakmicu, a poslije se sve zakomplikovalo. Nismo bili dovoljno svježi da igramo u visokom intenzitetu u napadu, a oni su se dobro zatvorili. Imali smo poteškoća da ih probijemo. U drugom poluvremenu su se malo umorili, a mi smo kontrolisali igru više i stvorili više prilika.

Na poluvremenu je Almerija vodila 1:0 golom Ramazanija od 6. minuta, a u nastavku je uslijedio preokret – prije Alabe, pogodio je Lukas u 61. minutu.

Ančeloti je konstatovao da je iskusni Ridiger odigrao veoma dobar meč, a osvrnuo se i na mlade igrače.

– Mlađi su igrali kao i inače, radili ono što rade na treninzima i zaslužili su da igraju, ali su na emotivnom nivou osjetili koliko je težak dres Reala. To je normalno. To je cijena koju plaćamo sa zadovoljstvom jer oni su veoma dobri. Kamavingu sam zamijenio jer je imao žuti karton.

U drugom kolu, u subotu od 22.00, Real gostuje Selti u Vigu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 방콕밤문화
Back to top button