ODBOJKAOSTALI SPORTOVI

Odbojkaši Borca počeli pripreme za novu sezonu

Odbojkaši Borca počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će imati priliku da po prvi put nastupe u Evropi, tačnije u CEV Čelendž kupu. Takođe, crveno-plavi će pokušati izboriti plasman i u finale plej-ofa prvenstva BiH.

Treneru Miši Marjanoviću na prvoj prozivci javilo se deset igrača. Početkom septembra će se priključiti ostalih pet. Jedini novajlija zasad je tehničar Marko Mičeta, koji je došao iz Ljubinja, a iz istog kluba među crveno-plave u narednim danima treba doći i jedan kadetski reprezentativac BiH na poziciji srednjeg blokera. Sa odbojkašima Borca trenira i iskusni korektor Velibor Vuković, koji čeka ponudu iz inostranstva, međutim ne bi bilo iznenađenje da se vrati u redove crveno-plavih. U odnosu na prošlosezonski sastav nema samo primača Dušana Kuzmanovića, koji je završio karijeru i posvetio se radu sa odbojkašicama Borca.

– Mislim da možemo ove sezone da napravimo iskorak. Na okupu smo već nekoliko godina, momci se poznaju u dušu i to i te kako ima uticaja na našu igru, što se vidi po rezultatima. Bolji smo iz sezone u sezonu. Evropa će nam biti poseban izazov. Mislim da ćemo mi biti jedini muški predstavnik BiH u evrokupovima ove sezone. Čekamo rivala, a mi ćemo dati svoj maksimum i na međunarodnoj sceni, ali u domaćim takmičenjima, rekao je Marjanović.

Crveno-plavi će dvije sedmice raditi na trim stazi pored dvorane Borik, u koju prelaze poslije toga. U planu je i odigravanje dvije prijateljske utakmice prije tradiconalnog memorijala „Limun Papić“ koji Borac organizuje 24 i 25. septembra.

– Mislim da mi je ovo 22 ljeto kako se pripremam za novu sezonu. U pauzi sam, kao i svake godine igrao odbojku na pijesku. To mi je velika ljubav, tako održavam formu i spreman dolazim na pripreme. Ogroman motiv mi je i nastup u evropskom Čelendž kupu, priznao je kapiten Borko Ilić.

Sezona u Premijer ligi BiH počinje prvog vikenda u oktobru. Predsjednik Borca Aleksandar Dakić intenzivno se bavi zatvaranjem finansijske konstrukcije za nastupe na oba fronta, domaćem i evropskom. Dosta će toga zavisiti od imena rivala u Evropi.

– Iza nas je najuspješnija sezona u istoriji kluba, a malo je falilo da bude još bolja, da smo uspjeli izboriti finale plej-ofa prvenstva BiH. Izboren plasman u Evropi je ogroman uspjeh i sada svi gledaju šta ćemo uraditi. Čekamo rivala, pobjednika BVA Kupa ili norveški Viking. Ti mečevi su na programu u spetembru i kada budemo znali ko će nam biti protivnik, na osnovu toga ćemo zatvarati finansijsku konstrukciju te aplicirati prema gradu, Vladi i sponzorima, istakao je Dakić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button