KOŠARKAREGION

UMJESTO TEA Srbija dobila dva kapitena

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić govorio je o brojnim temama na konferenciji za medije.

Pešić je objasnio koji je razlog toga što Miloš Teodosić više nije dio reprezentacije.

Dobre vijesti saopštio je vezano za Aleksu Avramovića, a novinare je zanimalo i šta je sa povređenom Nemanjom Bjelicom.

– Bjelica je loše stao, ni on ne zna kako se povredio. U pitanju je mišić list. Stavljen je u mirovanje. Neće putovati sa ekipom, ostaje ovde. U subotu ili nedelju profesor Radovanović će izvršiti detaljni snimak, videćemo. Malo mu je danas bolje i on se bolje oseća. Za nas je svaki dan važan – rekao je Pešić i dodao:

– Mi ne igramo samo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, iako je to u ovom trenutku naš fokus. Žao nam je da se povredio ovaj ili onaj, ali šta da radimo? I drugi se povređuju. Gledamo da nam svi izađu u susret iz bolnica i njima se zahvaljujemo. Gde god da smo kucnuli na vrata širom su bila otvorena, neki doktori su čak i noću dolazili. Sve je to bilo dosta korisno.

Izostankom Teodosića “orlovima” je potreban novi kapiten, a biće ih dvojica.

– Kapiteni su određeni, to su Lučić i Bjelica.

A, što se tiče lidera u ekipi.

– Lider se ne stvara, ne određuje trener, najgore je kada trener odredi. Lider zavisi od njegovih igračkih sposobnosti i od podrške koje mu daje okolina. Ne bih nikoga proglašavao liderom. Niko se do kraja ne može zameniti, kao što se ne može zameniti Bodiroga, Saša Đorđević, svaki nosu neku specifičnost, ali to će vreme pokazati. Imamo igrače koji su afirmisani, koji su igrali velike utakmice, koji znaju da iznesu teret. Nadam se da polako, korak po korak, da će i toga biti – kazao je Pešić i podvukao:

– Niko nije precrtan, niko nije odstranjen, niko nije eliminisan. To trener reprezentacije želi da, ne da precrta, nego da podvuče.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button