EVROPAKOŠARKA

“Srbi imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas”

Slovenački košarkaš Goran Dragić govorio je o sunarodniku i kolegi Luki Dončiću.

Dončić i Dragić će biti udarne igle reprezentacije Slovenije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Oni će tu braniti titulu koju su 2017. godine osvojili savladavši Srbiju u finalu.

– Razlika između Luke 2017. i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svijetu košarke. Prije pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti – izjavio je Dragić.

Jedna od najbitnijih promjena u odnosu na 2017. je ta što selekciju više ne vodi Igor Kokoškov, već je na mjestu selektora Aleksandar Sekulić.

– Razlika je možda manja nego što inicijalno djeluje. Zašto? Sašo je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim – objasnio je iskusni plejmejker koji će naredne sezone nositi dres Čikago Bulsa.

Sloveniju prije nastavka kvalifikacija za Mundobasket i Evrobasketa očekuje pripremni duel sa Srbijom u sredu u Stožicama od 20.15.

– Srbi vjerovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobijedili smo ih u finalu. Utakmice protiv njih su uvijek spektakl. Oni su među najboljima na svijetu – podvukao je popularni “Dragon”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button