EVROPAKOŠARKA

PRIJATELJSKI SPEKTAKL Srbija protiv Slovenije, Jokić protiv Dončića

Košarkaška reprezentacija Srbije će u Ljubljani od 20 časova i 15 minuta odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom Slovenijom.

Reprezentacija Srbije priprema se za Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra, ali je prije toga očekuju važni dueli kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke u Beogradu 25. avgusta i na gostovanju Turskoj 28. avgusta.

– Prva javna utakmica za nas ovog leta. Čuo sam da je hala rasprodata, nadam se sjajnoj atmosferi. Navikli smo prethodnih godina da Slovenci prave sjajnu atmosferu i da je veliki “hajp” oko ove njihove ekipe. Biće jedna dobra provera, najjaca moguća u ovom trenutku – izjavio je Nemanja Nedović za Košarkaški savez Srbije.

On je istakao je da je najvažnije da ekipa napreduje iz meča u meč i da nacionalni tim zaobiđu povrede.

Selektor Svetislav Pešić kazao je u ponedjeljak da će meč sa Slovenijom biti izazov za nacionalni tim.

– Slovenija je izazov, da vidimo gde smo, šta smo, koliko možemo da se suprotstavimo – rekao je Pešić.

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša današnjice, sa nestrpljenjem očekuje današnji prijateljski meč između Slovenije i Srbije.

U centru pažnje će na parketu biti Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige i Dončić, koji briljira u dresu Dalasa.

– Naravno da se radujem meču pred punim tribinama. Srbija je izuzetno jak tim, tako da će ovo biti veliki izazov za nas. Što je rival sa suprotne strane bolji, to je bolja priprema za veliko takmičenje. Jedva čekam susret sa Jokićem. Nevjerovatan je igrač. Poštujem ga i kao osobu. Otići ćemo na kafu prije meča – istakao je Dončić.

Slovenački as svrstava selekciju Srbije u uži krug favorita za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

– Srbija je sigurno jedan od kandidata za medalju. Ali tu je mnogo jakih ekipa. Litvanija, Francuska, Italija, Grčka. Biće zanimljivo.

Iako poštuje sve rivale, Luka ističe da na Eurobasket, na kojem Slovenija brani najsjajnije odličje, ide sa jedni ciljem.

– Cilj je medalja. Zlatna medalja. Kada idem na neko takmičenje, želim da pobijedim. Pritisak? Sa njim je lijepo živjeti. Prije pet godina niko nije računao na nas. Sada smo u najužem krugu favorita. Vidjećemo kakav će rasplet biti – zaključio je Dončić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button