EUROKUPOVIFUDBAL

Tragedija Zrinjskog u Bratislavi, Čavrić im zapečatio sudbinu!

Fudbaleri Zrinjskog na tragičan način ostali su bez istorijskog plasmana u grupnu fazu Lige konferencije, pošto su u 122. minutu primili gol od Slovana, a potom ispali poslije izvođenja penala.

Malo, jako malo, nedostajalo je “plemićima” koji su u džepu imali sve, ali jednostavno im se nije dalo.

Sve do 122. minuta imali su u džepu grupnu fazu Lige konferencije jer je na semaforu stajalo 1:1, a onda je Ramirez donio Slovanu penale. A onda nova drama. Po pet izvođača sa obje strane bili su vrlo sigurni, da bi potpom Hrvoje Barišić prebacio gol. Ipak, Josip Čondrić je zaustavio šut Slovaka, da bi na isti način kao Barišić gol prebacio Matija Malekinušiić. Spasa više nije bilo pošto je Aleksandar Čavrić bio siguran i odveo svoj tim u grupnu fazu.

Domaći su golom Ramireza anulirali 0:1 iz Mostara, ali je izjednačio Igor Savić u 103. minutu. Ekipa Sergeja Jakirovića nije se povukla, igrala je hrabro baš kao i cijelim tokom kvalifikacija, ali… Desila se nepažnja, što je Venecuelanac na majstorski način iskoristio i obezbijedio penale. Lutrija je bila na strani domaćih, ali su i “plemići” zaslužili aplauze. Slaba utjeha poslije svega, ali ipak nada da će im se u godinama koje dolaze nekada vratiti za ovu košmarnu bratislavsku noć.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button