NEKATEGORISANO

LEKLER O TITULI Veliki je zaostatak, ali smatram da možemo

Vozač Ferarija Šarl Lekler smatra da i dalje ima šansu da se bori za zvanje šampiona, ali da branilac titule Maks Ferstapen ima značajnu prednost pred nastavak drugog dijela sezone.

Tim iz Maranela je imao veliki broj problema i pehova u prvih 13 trka i sada za Red Bulom ima zaostatak od čak 97 bodova, iako je sezonu započeo bolje od austrijskog tima.

Lekler je pred odlazak na ljetnu pauzu zabilježio dva razočaravajuća rezultata: na Velikoj nagradi Francuske se povukao zbog greške koju je napravio dok je imao vođstvo, dok je na stazi „Hungaroring“ loša strategija „kumovala“ plasmanu na tek šestu poziciju.

– Prijala mi je pauza – prvi dio sezone je bio pun uspona i padova, vrlo emotivno sam to podnio. Došlo je do zmaora, pa mi je odmor prijao. Iskoristio sam prethodne tri nedjelje da provedem vrijeme sa porodicom i prijateljima – rekao je 24-godišnjak i dodao:

– Moramo da se nosimo sa rezultatima zajedno, timski. Treba da koristimo svaku priliku koja nam se ukaže, ali vjerujem da možemo da uhvatimo priključak i borimo se za titulu do samog kraja. Biće teško, ali dokle god šanse postoje – vjerujem da možemo.

Ferari i Lekler pred nastavak sezone imaju značajan deficit – prednost od 80 bodova u šampionskoj borbi nikada ranije nije nadoknađena. Priliku da poprave utisak imaju već u nedjelju u 15 časova, kada je na programu Velika nagrada Belgije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: discover here
Back to top button