BEJZBOLOSTALI SPORTOVI

SULUDA CIJENA Sličica prodata za milione i postala najskuplji sportski kolekcionarski primjerak ikada!

Kolekcionarstvo je zaista sport za sebe. Ukoliko ste ljubitelji sakupljanja sličica, onda se sigurno radujete predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru za koji su albumi već izašli u prodaju.

Međutim, da li ste možda razmišljali da neki od ranijih primjeraka sada koštaju na milione dolara? Takva situacija je viđena u Americi, gdje je sličica poznatog bejzbol igrača Mikija Mentla iz 1952. godine prodata za nestvarnih 12.600.000 dolara na jednoj aukciji.

Ovom prodajom je ta sličica ujedno postala najskuplji kolekcionarski primjerak iz nekog sporta na planeti. Njena cijena je duplo veća od prethodnog rekorda koji je držala rijetka sličica Honusa Vagnera, koja je prodata za preko 6.600.000 dolara prošle godine, a podsjetimo i da je dres Dijega Maradone sa meča kada se dogodila čuvena “Božija ruka” završio u rukama kolekcionara za 9.300.000 dolara.

Inače, cijena ove sličice je toliko velika samo zbog toga što je sjajno očuvana i ocijenjena je sa visokom ocjenom 9.5+ od strane nadležnih institucija, piše CNN Biznis.

Lik sa sličice, Miki Mentl je proveo 17 godina igrajući za Njujork Jenkije i uvršen je u Kuću slavnih u bejzbolu tokom 1974. godine. Sličica je iz sezone u kojoj je debitovao u najjačoj ligi i proizveo ga je čuveni Tops, koji je pandan Paniniju.

– Bilo je ludilo da uopšte razmišljamo o prodajama od preko 10 miliona dolara za neki sportski kolekcionarski primjerak prije samo deset godina – rekla je Kris Ivi, koja je predsjednica odjeljenja za sportske aukcije kuće u kojoj se dogodila milionska prodaja.

Međutim, ističe da je očekivala da će ova kartica napraviti pravu pometnju.

– Znali smo da će ova kartica razbiti sve rekorde. Ali to ne umanjuje uzbuđenje kada ste dio aukcije u kojoj jedan primjerak razbija granicu od 10.000.000 dolara prvi put. To je veliki uspjeh za našu aukcijsku kuću. Naravno, ne bismo to uspjeli bez čoveka koji nam je i dao karticu, Antonija Đordana, koji je riješio da je iznese na tržište.

Inače, Đordano je kupio ovu karticu 1991. godine takođe za rekordnu cenu – od 50.000 dolara! Ispostaviće se da će samo 30 godina kasnije ona vrijediti na milione i milione dolara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: buy vigrx plus
Back to top button