FUDBALREGION

Vučelić: Nova skupština nelegalna; Očekuje se ulazak inostranog sponzora

Milorad Vučelić, predsjednik Fudbalskog kluba Partizan, obratio se javnosti povodom dešavanja na izbornoj skupštini Sportskog društva Partizan.

Trenutno, kako stvari stoje, Partizan ima dva predsjednika, pošto je pobjedu proglasio Ostoja Mijailović, predsednik košarkaške sekcije.

Ispratićemo obraćanje javnosti Milorada Vučelića.

– Skupština nije održana, na njoj nisu birani nikakvi organi ni članovi upravnog odbora. Za održavanje skupštine, nije bilo uslova. Sve nove skupštine su nelegalne, nelegitimne. Dakle, sve druge manifestacije i događaji, nemaju nikakvu pravnu valjanost. Kako je došlo do toga da se prekine skupština, zamolio bih Slobodana Blagojevića da precizno saopšti – rekao je Vučelić u uvodnoj reči.

Blagojević je detaljno objasnio šta se događalo u Humskoj.

Vučelić je potom dodao: “U tom trenutku posle komande i odlaska delegata, ja sam registrovao i konstatovao jednostavno da za dalji rad nemamo kvorum i na taj način smo sa svim mogućim pravilima prekinuo tu skupštinu, sa namerom da se nastavi legalan rad na konstituisanju organa Jugoslovenskog sportskog društva.

Potom je reč dobio Milorad Pušica iz karate kluba.

– Nikada se do sada nije desilo da fudbalski i košarkaški klub budu jedni protiv drugih. Po stažu sam najstariji po njih, a i po rezultatima koje sam ima i ja i moj klub, zaslužujemo poštovanje. Mi u karate klubu imamo najbolje rezultate u sportskom društvu. Žao mi je što je došlo do ove situacije, voleo bih da je održana u harmoniji, da se sastanemo, da se pozdravimo. Nikada se do sada nije desilo predstavnik nije pobedio na izborima sportskog društva. Pričao sam sa Ostojom Mijailovićem, došao je da me pita šta mislim sa, rekao sam mu ‘Niti imam obavezu ni prema tebi ni prema Vučeliću, dao sam Partizanu više nego vas dvojica zajedno i finansijski i rezultatima, čuću program obojice, možda budem glasao za tebe, možda za njega, možda budem uzdržan’. Danas kada smo se okupili, počeli smo da pričamo, obratio sam mu se i pitao ga otkud zna da neko od nas neće glasati za njega i da su svi protiv njega, da ćemo svi čuti šta može da ponudi – rekao je Pušica i nastavio:

– Ovde sam od 1974. godine, vodio sam veliku borbu oko stadiona, jer je bio vojni. Ova uprava završila je višedecenijski proces, da klub bude vlasnik svoj na svome, da je to veliko. Hteo sam da čujem šta Ostoja ima da ponudi i podržao bih ga u zavisnosti od predloga. Kada sam video predloge njih dvojice, Mijailović nije dao nijedan predlog, nije dao plan i program razvoja. Poslao je dopis, ne počinje Partizan poslednje četiri ili pet godina, nego još od susreta sa Šajberom. Ja ne živim od Partizana, nego za Partizan. Volim navijače, ali ne mogu da im priznam da iko voli Partizan više od mene.

Pušica je nastavio sa izlaganjem.

– Da sam čuo njegov predlog i da je dobar, glasao bih za njega. On je otišao sa svojom ekipom. Ja ću uvek stati iza JSD Partizana. Nisam se nigde pojavio godinu dana zbog operacije kičme. Ovde sam zbog Partizana. Mijailović je teatralno ušao danas, rekao sam mu da i on i Vučelić treba da rade zajedno, ko god da pobedi, da budu zajedno u timu. Partizan će biti Partizan i bez Ostoje i Vučelića i Miće Pušice – rekao je Pušica i kasnije apelovao na Vučelića i Mijailovića “da sednu i razgovaraju“.

Vučelić je govorio o odlaganju skupštine.

– Skupština nije održana godinu i nešto dana zbog korone, a uz to sam i ja kao predsednik bio teško bolestan i nisam mogao da je zakažem. Pisalo je to i u mom programu, razgovarali smo sa državnim organima, predloženo je da se uloži u stadion Partizana, da se izvrši renoviranje u iznosu od 10 do 12 miliona. Prvo je bila korona, pa sve ovo. Da ne bi bilo trgovine ovim kvadratima. Upravni otpor JSD sam upoznao sa investicijom koja je ponuđena i u tom smislu je organizovan tim koji je radio na projektu renoviranja i rekonstrukcije Partizana i u tom pravcu smo podmakli, sa projktnom dokumentacijom, bio sam u Skupštini grada, da bismo kompletirali sve preduslove za taj rad i proces rada. Bilo je raznih pritisaka od strane medija, da smo mi odbili ponude od 50 miliona, da bismo uzeli mi nešto, to je samo neka od laži. Ne postoji država koja može da investira 50 miliona, a da to nije predviđeno u budžetima. Zbog toga je skupština odlagana, da postoje svi moguće dokazi, projektni zadaci na kojima radimo. Na stadionu je urađeno mnogo toga i to su bili razlozi za ovoliko odlaganje Skupštine – rekao je Vučelić.

Šta je rešenje?

– Smatram da je rešenje moj program i nagoveštaje toga sam rekao. Sportsko društvo treba da finansira fudbalski klub, kao što je do sada činio. Pomnožite broj godina sa 500.000 i zaključićete koliko je to novca – rekao je Vučelić.

O dugovanjima…

– Što se dugova fudbalskog kluba tiče, nijedan klub ne stoji bolje od Partizana i to su neke neistine i laži koje se koriste. U narednom periodu se očekuje ulazak jednog inostranog sponzora, čućete za to uskoro, javno ću to saopštiti – kazao je Vučelić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Betkick
  2. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button