FUDBAL

Očekuje poziv: Stojkoviću baci pogled “preko bare”

Srbija je izborila plasman na Mundijal a sad se zaoštrava borba za mjesto u timu.

ožda je konkurencija na gol crti najjača, gdje najmanje četvorica golmana se nalaze u užem izboru Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Mile Svilar, a polako kuca najbolja “jedinica” američke MLS lige Đorđe Petrović.

Jeste daleko i “preko bare”, ali bivši golman Čukaričkog blista na američkim terenima i već je odbranio četiri penala na 18 utakmica, ali i oduševio javnost sa četiri odbrane u samo 25 sekundi. Dovoljan razlog da Sportal pozove član Nju Ingland Revolušna.

– Nikada mi se to nije desilo u karijeri. Odbrane su došle jedna za drugom. Bilo je to čudnih 25 sekundi – skromno govori Petrović.

Međutim, činjenice kažu da je odbranio četiri penala, što se posljednji put desilo Zeku Stefenu 2017. godine kada je napravio transfer u Mančester siti.

– Moram da kažem da smo imali čak 12 penala protiv nas na 18 utakmice, stvarno previše. Jednostavno se tako namjestilo. Bilo je tu neke taktičke nediscipline i nedostatka mirnoće u 16 metara, ali i penala koji su bili 50:50 kao protiv Toronta i Montreala. Po mom mišljenju nisu bili.

Upravo taj protiv Toronta ga je dodatno “lansirao”. Uspio je da “izludi” tandem prvaka Evrope sa Italijom Federika Bernadeskija i Lorenca Insinjea, kome je odbranio udarac sa “bijele tačke”.

– Radili smo analizu i znao sam da će šutira Insinje ili Bernadeski. Znao sam da šutira u moju desnu stranu, ali nisam mogao da krenem mnogo ranije. Kada sam odbranio osjećaj je bio predivan. Skinuti njegov udarac sa 11 metara je fantastično, pamtiću ga do kraja života. Insinje je jedan od najvećih imena u MLS-u, a toliko ih ima. Došao je iz Napolija sa 32 godine, ne u poznim igračkim godinama, a poznato je kakav je majstor.

Petrović je bio u mladoj reprezentaciji, upisao je jedan meč, isto kao i za najjaču kada je branio za tim sačinjen iz Superlige na turneju protiv Dominikane. Sada govori da ga niko nije kontaktirao iz Fudbalskog saveza Srbije.

– Nije bilo razgovora sa ljudima iz FSS. Ipak, svakako se nadam pozivu iz reprezentacije jednog dana. Na meni je da radim, a neko će da vidi – samouveren je 22-godišnji Požarevljanin.

Ipak, svjestan je da je pomenuti kvartet trenutno u prednosti, a poziv je dobijao i Marko Ilić iz belgijskog Kortrajka.

– Konkurencija je jaka. Nadam se da me imaju negde na oku – završio je Petrović.

Momak čija je sadašnjost i pogotovo budućnost. Amerikanci su to spoznali…

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button