BIHRUKOMET

Dervenćani ga “kupili” razgovorom: Žrtvovao sam Premijer ligu zarad fakulteta

Angažovanjem Nikole Kneževića Rukometni klub Derventa kompletirao je igrački kadar za novu prvoligašku sezonu u Srpskoj.

Momak koji je ponikao u Borcu, a već upisao prve minute za Dervenćane u pobjedi protiv Slavije, kaže da je do saradnje došlo sasvim slučajno.

– Odlučio sam da se vratim kući u Banjaluku nakon što sam napustio Slogui završim poslednju godinu fakulteta. Bilo mi je jako teško stizati te obaveze uz nastupe i treninge u Premijer ligi . Sloga mi je nudila nastavak saradnje, imao sam još nekoliko poziva od čelnika premijerligaških kluba, ali odluka je bila već donesena. Nešto se moralo žrtvovati, a u ovom slučaju to je bio nažalost rukomet, na tom nivou – kaže Knežvić, te dodaje da je onda iznenada stigao poziv iz Dervente.

– Kontaktirao me je predsjednik kluba Slaven Šmulja. Moram priznati da me je „kupio“ sa normalnim i opuštenim razgovorom, vidio sam odmah kako stvari u klubu funkcionišu i on mi je dosta toga pojasnio – govori Knežević, koji dodaje da je igrao sa Brankom Mišanovićem nekoliko sezona, te da dosta momaka iz Dervente lično poznaje.

– Sve u svemu, mislim da je bila dobra odluka, da ne ispadam iz takmičarskog ritma, da treniram i igram utakmice, jer sam daleko od kačenja patika od klin – naglasio je pouzdani krilni rukometaš.

Knežević ističe da je susret sa Slavijom imao dosta tehničkih grešaka i brzopletosti, nakon čega su se na poluvremenu presabrali i utakmicu dobili na iskustvo, ali već za vikend slijedi novi izazov.

– Sigurno da nam ova pobjeda puno znači. Pokazali smo karakter, vratili se iz velikog minusa i uvijek je dobro započeti takmičarski dio pobjedom. Naš naredni rival je Kotor Varoš, ekipu koju ne znam puno, osim da imaju dosta oscilacija u igračkom kadru, dosta igrača odlazi, vraća se, podmlađuju ekipu. Ono što mogu očekivati naši navijači, pogotovo na domaćem terenu, jeste borba i  isključivo pobjeda – jasan je Knežević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button