BIHKOŠARKA

“Lavice” sve bolje, prostora za napredak još ima

Košarkašice Lavova su u trećoj pripremnoj utakmici pred početak sezone i nastup u WABA ligi savladale ŽKK “Brod na Savi” sa 74:69.

Publika u dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu imala je priliku da vidi na momente izuzetno kvalitetnu igru i jedne i druge ekipe. Sam početak meča pripao je domaćim košarkašicama, koje su polovinom prvog perioda igre imale i šest poena prednost. Minuta pauze trenera Bližnjakovića donijela je boljitak u igri “lavica”, koje dosta bolje igraju završnicu prve četvrtine i prave rezultatski prekokret uz četiri pogođene trojke, od čega Valentina Došić dvije, a Ines Babić i Nataša Savić po jednu. Nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo 20:23. Druga četvrtina protiče u izjednačenoj igri obe ekipe, ali na poluvrijeme se odlazi minimalnom prednošću domaćih košarkašica 42:40.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala našim Lavicama. Ovaj period igre Milica Đokić i Nataša Savić otvaraju preciznim šutevima za tri poena. Pomenutom dvojcu u trećem periodu u košgeterskom učinku pridružile su se i Jelena Lazarević i Mirela Halilović, što je i rezultiralo prednošću od šest poena nakon trećeg perioda igre (60:66). Četvrta četvrtina protekla je u izjednačenoj igri u kojoj su priliku sa obe strane dobile i mlađe košarkašice. Na kraju zaslužena pobjeda Lavica u igri u kojoj još ima dosta prostora za napredak.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Nataša Savić sa 21 poenom, kapiten Milica Đokić ubacila je 16. Idući kontrolni meč Brčanke igraju već u četvrtak kada gostuju u Banovićima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: join the illuminati
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button