GRAND SLAMTENIS

Medvedev: Biti broj jedan je isto kao osvajanje GS

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da je oduševljen igrama Španca Karlosa Alkarasa, koji je prije deset dana preuzeo prvo mjesto na ATP listi.

– Alkaras je najmlađi broj jedan na svijetu u istoriji. To mnogo govori, jer u istoriji tenisa bilo je mnogo velikih šampiona. To što radi od početka karijere je prava ludnica. Momak ima 19 godina, a pokazuje nevjerovatan nivo tenisa. I on to zna. Čestitam Karlosu. Stvarno mi se dopada, jer je dobar momak i često se čujemo. Nisam imao priliku lično da mu čestitam, ali ću to učiniti u bliskoj budućnosti – rekao je Medvedev.

Alkaraz je preuzeo prvo mjesto na ATP listi od Medvedeva.

– Biti broj jedan na svijetu bio je više san nego ambicija. Do svoje 22-23 godine nisam razmišljao o prvom mjestu. Vidio sam te momke, Federera, Nadala, Ðokovića i rekao sam sebi: Ovo nije za mene – rekao je ruski teniser.

Medvedev je istakao da je prvo mjesto na ATP listi kao osvajanje grend slema.

– Kad sam osvojio svoj prvi grend slem u Njujorku nisam bio toliko daleko od Ðokovića. Biti broj jedan je kao da osvojite grend slem trofej. To je ono što ste učinili i to vam niko ne može oduzeti. Osvojio sam US open, imam trofej u svojoj kući i ostaće tamo zauvijek, ako ga neko ne ukrade. Isti je slučaj i sa prvim mjestom na ATP listi – zaključio je Medvedev, koji je trenutno četvrti teniser svijeta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: get More Information
  2. Povratni ping: 늑대닷컴
  3. Povratni ping: $sig
Back to top button