EVROPAKOŠARKANEKATEGORISANO

KAO SRBI I LITVANCI „Prije bih gubio sa svojima nego pobjeđivao sa naturalizovanim“

Selektor košarkaške reprezentacije Argentine Pablo Priđoni rekao je da se protivi naturalizaciji igrača u nacionalnim timovima.

Priđoni, koji je s Argentinom nedavno osvojio Kup Amerike, kaže da je oduvijek bio protiv toga. I u Španiji se digla velika polemika u vezi sa naturalizacijom Lorenza Brauna, ali je Amerikanac bio jedan od najboljih igrača u pohodu na zlato na Evrobasketu.

– Oduvijek sam bio protiv naturalizacije – dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće desiti, neće biti ni član stručnog štaba iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče – kaže 45-godišnji Priđoni.

Kao plejmejker, Priđoni je dobar dio karijere proveo u Španiji igrajući za Real Madrid i Baskoniju.

– Po mom mišljenju, nacionalni tim treba da bude čist – već imamo klupska takmičenja za igrače širom svijeta da se takmiče jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobijedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Braun ne osjeća težinu španskog dresa kao Ljulj ili Rudi, i tu se diskusija za mene završava – zaključuje selektor Gaučosa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: law and order mushrooms
Back to top button