ODBOJKA

Sve spremno za turnir velikana: Odbojkaši igraju u ime velikog novinara i sportskog radnika

U sportskoj dvorani “Centar” u Banjaluci predstojećeg vikenda biće održan 4. po redu memorijalni međunarodni turnir “Limun Papić”.

Organizator i utemeljivač ovog turnira je OK Borac, a sve u čast najpoznatijeg banjalučkog sportskog novinara, ujedno i osnivač je OK Borac.

– Ove godine imamo samo jednu promjenu u odnosu na prethodni turnir, a tiče se ekipa. Kao i prošle godine tu su ekipe OK Spartaka iz Subotice i OK Kitro Varaždin koje su i prošli turnir nastupale, a jedina nova ekipa je Mursa iz Osijeka i mi kao domaćini. Format takmičenja je izmijenjen u odnosu na prethodnu godinu. Igraće se tri seta ukupno, a i htjeli smo da svaka ekipa odigra sa svakom što nije bio slučaj prošle godine. Ovo će biti najbolji turnir do sada, što pokazuje i kvalitet ekipa koje su u samom vrhu u svojim ligama. Najveću zahvalnost dugujem kćerki Limuna Papića Tatjani Papić-Džakula, koja je tu sa nama od početka i siguran sam da bez nje ne bi mogli ovo organizovati – naveo je Dakić.

Džakula se zahvalila OK Borac.

– Još jednom moram da se zahvalim Borcu koji na ovaj način održava sjećanje na moga oca. Ovo mi mnogo znači i nadam se da ćemo svi uživati u dobrim utakmicama koje nas očekuju – rekla je Tatjana.

Trener Banjalučana Mišo Marjanović ističe da je njegova ekipa spremna kako za ovaj turnir tako i za početak sezone 1. oktobra.

– Krenuli smo na vrijeme sa pripremama, imali smo sitnih povreda, ali na svu sreću ništa ozbiljno, odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu gdje sam šansu dao svim momcima, takođe ću i ovaj turnir iskoristiti da vidim gdje se trenutno nalazimo. Od turnira očekujem da prva postava da svoj maksimum, imamo tu još stvari na kojim treba da radimo. Kao što je i predsjednik rekao mislim da je ovo najkvalitetniji turnir do sada, jake su ekipe i odlična je stvar da će svaka ekipa igrati sa svakom tako da ću šansu dati svim igračima i uigravati tim za početak sezone. Liga je znatno slabija od prethodne godine, mi smo uspjeli zadržati skoro čitav roster. Jedan igrač nam je otišao u trenerske vode, ali smatram da ove godine možemo napraviti iskorak i boriti se za jedno od prva dva mjesta  – istakao je Marjanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button