FUDBAL

MODRIĆ NAKON USPJEHA HRVATSKE Ne treba da se zanosimo

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić kaže da ta selekcija treba da ostane na zemlji poslije velikog uspjeha.

Vicešampioni svijeta su obezbijedili završni turnir Lige nacija, poslije pobjede nad Austrijom u Beču rezultatom 3:1.

Strijelac vodećeg gola bio je upravo as Real Madrida.

– Odigrali smo jako dobru utakmicu. Ušli smo odlično, poveli, ali smo primili jako brzi gol. Austrija je bila bolja u jednom periodu, imala dvije jako dobre šanse, ali hvala Bogu nisu pogodili. Znali smo da moramo da podignemo našu igru u drugom dijelu, to smo i napravili i dali dva gola. Sad smo na Fajnal foru gdje smo htjeli da budemo, to je veliki uspjeh za hrvatski fudbal – rekao je Modrić.

Za dva mjeseca je Svjetsko prvenstvo u Kataru.

– Svjetsko prvenstvo je pred nama, zadnjih pet utakmica je putokaz kako treba da igramo i kako treba da se ponašamo, odnosimo prema dresu, ako tako nastavimo u Kataru ćemo biti opasni za sve. Ne bih upoređivao ovu ekipu s onom iz Rusije. Imamo dobru ekipu, dobre alternative, 26 igrača koliko će selektor voditi. Mislim da u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve i to je jako lijepo saznanje.Ne treba da se zanosimo najavama i očekivanjima. Tamo smo gdje treba da budemo, na Svjetskom prvenstvu, treba da nastavimo ovako, biti zajedno, kao ekipa, boriti se jedan za drugoga i ići utakmicu po utakmicu, ne trebamo euforiju, treba da ostanemo čvrsto na zemlji – istakao je Modrić.

Strijelac drugog pogotka za Hrvatsku bio je Marko Livaja.

– Zaslužili smo Fajnal-for nakon svih igara koje smo pružili u grupi, igrali smo na visokom nivou i zasluženo pobijedili. Igrali smo protiv fizički jakog protivnika i utakmica je bila teška. Srećan što sam dao gol za 2:1 i što smo pobijedili. Imamo kvalitet da odemo do kraja. Nakon teškog prvog poluvremena bili smo usredsređeni samo na sebe, znali smo da možemo podići igru i pobijediti – rekao je Livaja i dodao:

– Ovo mi je najdraži gol za reprezentaciju, nisam do sada igrao velika takmičenja. Nadam se da ću ovako nastaviti i u klubu i izboriti svoje mjesto u Kataru.

Pored Hrvatske, na Fajnal-for Lige nacija za sada se plasirala još Holandija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button