FUDBAL

Piksi se ne plaši nikoga: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odgovarao je na pitanja novinara uoči meča sa Norveškom.

Dvije selekcije sastaju se u Oslu u utorak od 20.45, a našem timu potrebna je pobjeda za prolaz dalje, u A Ligu nacija.

Piksi neće moći da računa na Sergeja Milinkovića Savića i Uroša Račića.

– Naravno da u glavi opet imam startnih jedanaest, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu – rekao je Stojković.

Norveška je u prvom meču slavila u Beogradu 1:0, a jedini gol postigao je Erling Haland, koji se nalazi u sjajnoj formi.

– Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće.Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centaršutevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora – istakao je Stojković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button