FUDBAL

“Vlahoviću to nedostaje, mogao bi da istraži Batistutine pokrete”

Nekadašnji fudbaler Juventusa Masimo Mauro kritikovao je Dušana Vlahovića.

Vlahović je odlično počeo sezonu, ali je ubrzo zatajio usljed katastrofalnih igara njegovog tima.

Mauro je nahvalio Erlinga Halanda, napadača Mančester sitija, sa kojim će u utorak biti u direktnom duelu kada se sastanu Srbija i Norveška u Ligi nacija.

– Čini mi se da ima poniznost šampiona. Jednostavnost. Oni koji poznaju njegovu karijeru znaju da je mnogo porastao u godinama u kojima je igrao. Uvijek se vidjelo da napreduje u svim tehničkim i taktičkim osnovama, jer je i sposoban da pomogne ekipi kada protivnici imaju loptu… I sigurno nije postao lošiji u davanju golova. Vlahović je igrač koji je ušao u poteškoće, jer je život Juventusa ušao u teškoće. Ali mora da poboljša svoje karakteristike i osnove – kazao je Mauro za “Tutosport”.

Mauro je uputio nekoliko savjeta napadaču Juventusa.

– Ako nauči da izbjegava defanzivca i kontakt, lakše će davati golove. Nema sjajnih igrača kojima je ostavljen prostor. Mora brzo da shvati kako da jednom dodirne loptu i postigne gol – izjavio je sada već 60-godišnji Italijan.

On je na kraju uporedio Vlahovića sa legendarnim Gabrijelom Batistutom.

– Možda bi Vlahović trebalo da istraži Batistutine pokrete, da nauči kako da zahvati loptu kad je licem okrenut prema golu. Gabrijel je bio majstor da pravi pokrete kako bi primio loptu licem ka golu, ovo nedostaje Dušanu. I prvi dodir… – podvukao je as Juventusa od 1985. do 1989. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button