NEKATEGORISANO

SELEKTOR NORVEŠKE Izgubili smo od boljeg tima

Norveška fudbalska javnost razočarana je poslije novog neuspjeha fudbalera.

Izabranici selektora Stolea Solbakena poraženi su u odlučujućem meču grupe 4 B Lige nacija od Srbije u Oslu – 0:2 (0:1).

Tako je Srbija uspjela da se domogne prve pozicije u grupi i plasmanu u A Ligu nacija, ali se i revanšira Norvežanima za poraz u Beogradu od 1:0.

U izvještajima se navodi katastrofalna greška veziste Sandera Bergea, koji je kod vodećeg gola Srbije olako izgubio loptu, a napominje se prije svega da je Norveška pala na psihološkom planu.

– Prelako je sada kriviti naš mentalitet za poraz – rekao je poslije meča vezista Arsenala, Martin Edegor.

Berge je dobio najnižu moguću ocjenu, jedinicu, dok je Erling Haland, koji je već u prvom napadu na utakmici promašio kolosalnu šansu, ocenjen u listu Dagbladet četvorkom.

Selektor Stole Solbaken je poslije meča odao priznanje izabranicima Dragana Stojkovića na pobjedi.

– Morali smo da igramo na maksimalnom nivou da bismo mogli da pobijedimo Srbiju. Nismo bili ni blizu. Susreli smo se sa ekipom koja je trenutno bolja od nas. Nije najgore to što nam je iz ruku izmakla promocija u viši rang, već to što nismo uspjeli da budemo najbolji drugoplasirani tim. To verovatno pravi veliku razliku, jer sada lako možemo da na žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dobijemo dva jaka tima u našoj grupi. Imali smo meč loptu, veliku, nismo uspjeli. To je svakako težak udarac za nas, ali i dalje sam ubeđen da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj – uvjeren je Solbaken.

Na neki način, Norvežane je poremetio remi sa Slovenijom u subotu, mada im je i bod protiv Srbije bio sasvim dovoljan da budu prvi.

Ipak, odlična igra Srbije poremetila im je sve planove i rezultat je poznat.

– Vrijeme kada smo primili golove je u psihološkom smislu bilo najteže moguće. Prešli smo kasnije na planove B i C, momci su pokušali da to ispune, ali sve je bilo prekasno. Naš cilj je i dalje Njemačka 2024. Ako uspijemo u tome, niko se neće sjećati ove utakmice – zaključio je selektor Norveške.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button