FUDBALREGION

IZABRAO EX YU ZEMLJU Promijenio 3 reprezentacije u godinu dana

Talentovani fudbaler Borusije Menhengladbah Šaban Zenku mogao bi da uđe u anale jer je u samo godinu dana promijenio tri reprezentacije.

Postalo je uobičajeno da mladi igrači prije prvog meča za seniorsku državnu selekciju promijene mladu reprezentaciju za koju nastupaju, ali ne viđa se svaki dan da ih neko promijeni čak tri i to u kratkom vremenskom intervalu.

Osamnaestogodišnji veznjak je rođen u Njemačkoj, ali je porijeklom iz Kirčova u Sjevernoj Makedoniji. Ipak, Zenku je reprezentativnu karijeru započeo u U-18 selekciji tzv. Kosova u koju je bio pozvan, ali nije igrao. Ubrzo je dobio poziv iz Albanije i zaigrao je za tamošnju U-18 reprezentaciju.

Pomenuti fudbaler je prije pet dana debitovao za selekciju Sjeverne Makedonije do 19 godina u pobjedi protiv Kipra 3:2, a postigao je i gol iz slobodnog udarca.

– Svuda mi je bilo lijepo, ali igrati za Makedoniju mi je najdraže, ipak sam ja iz Kirčova. Kad su me pozvali Kosovo i Albanija, bio sam srećan, ali Makedonija je za mene nešto posebno – rekao je fudbaler Borusije Menhengladbah.

Mladi fudbaleri bez ograničenja mogu da promijene državne timove, dok seniorsku reprezentaciju mogu da imaju samo jednu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button