BOKSBORILAČKI SPORTOVI

Boks se vratio u Banjaluku!

Banjaluka se vratila na regionalnu boksersku mapu, a Bokserski klub Slavija, u velikom stilu je zakoračio u novu sezonu regionalne lige. 

U ringu je, pred dupke punim tribinama dvorane “Kampus” sve prštalo od prve do posljednje borbe. 

Bokseri se nisu štedjeli, željni da se publici predstave u najboljem svjetlu.

Omladinci su prvi ukrstili rukavice, a nakon njih i seniori.

Čast Slavije, tokom finalne večeri prvog turnira nove sezone regionalne lige, branilo je osam boksera, a do pobjeda su stigli Leo Cvitanović, Miloš Veletić, Gal Šepic i Alen Rahimić.

Alen je, svojom predstavom, zaslužio titulu “zvijezde večeri”, te je pokazao da će biti veliko pojačanje za Slaviju u novoj sezoni. 

Već s prvim zvukom gonga, pun samopouzdanja, krenuo je ka svom rivalu, Radetu Joksimoviću, šampionu Srbije iz BK Sombor, kojeg je patosirao za dvadeset sekundi uz ovacije banjalučke publike. 

Kaže, ovo je tek početak, a sebi je postavio visoke ciljeve.

– Turnir je odlično organizovan. Dvorana je bila puna, a svi bokseri su dali sve od sebe u ringu. Prezadovoljan sam svojim prvim mečevima u dresu Slavije. Za mene je velika čast da branim boje ovog kluba da u ringu predstavljam Slaviju i Banjaluku. Ovo je tek početak. Moj cil je da postanem evropski i svjetski šampiona i da jednog dana odem na Olimpijske igre. Svaki meč u regionalnoj ligi je jedan stepenica ka tome, rekao je Rahimić.

Nakon pobjede, Alen je do ringa ispratio i svog saborca Lea Cvitanovića. Za momka rođenog u Jajcu, bokserski analitačari kažu da stilom podsjeća na Antona Josipovića, a pride nastupa u istoj, poluteškoj kategoriji. U ringu ga je sačekao Ahmed Mavrić iz Novog Pazara, a nakon tri runde bespoštedne borbe, sudija je u zrak podigao ruke Cvitanovića koji nije krio zadovoljstvo što je na trijumfalan način započeo svoj put u BK Slavija.

– Dobro smo krenuli u novu sezonu. Turnir je zaista besprekorno organizovan. Ostvario sam dvije pobjede i mogu da bude zaista zadovoljan. Želimo da vratimo Slaviju u sam vrh regionalnog boksa i pokazali smo da imamo kvalitet. Idemo na titulu, istakao je Cvitanović.

Uz Alena i Lea, pobjede Slaviji tokom finalne večeri prvog turnira regionalne lige donijeli su još Gal Šepic i Miloš Veletić. Prvi je pokazao da je jedan od najboljih tehničara u regionu, dok je drugi u “sudaru titana” sa svojih 125 kg savladao “superteškaša” Dimitrija Milića, kršnog momka od 115 kg iz Nikšića. 

Čast banjalučkog kluba u ringu branili su još omladinac Rajko Tomanović, te seniori Miloš Gajić, najmlađi član ekipe, Vuk Mičić i Nikola Ivković. Nisu ostvarili pobjede, ali su pokazali da u njima ima štofa. Nikola, samokritičan, ne krije da će u narednom periodu proliti još više znoja u sali za trening, a svoje saborce hvali za sve što su pokazali u ringu.

– Na meni je da treniram još više. Nije mi “legao” rival i njegov stil boksa. Ja sam fajter, nisam tehničar, ali biće bolje. Tek smo krenuli u novu sezonu i vjerujem da ćemo tek pokazati svoje pravo lice. Očekujem da se Slavija bori za sam vrh regionalne lige, optimista je Ivković

Dok su bokseri, jedan drugom, mjerkali svaku slabost da bi zadali konačan udarac vrijedan pobjede, tik uz ring svaki dobar aperkat, kroše i direkt, aplauzom su pozdravljali Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Anton Josipović i Dragan Batar. Legende boksa one “stare Juge” ponovo su se okupile na jednom mjestu da bi podržali one od kojih očekuju, da poput njih nekad, ispišu neke nove zlatne stranice ovog sporta. Pristigla je u Banjaluku i Sara Čirković, šampionka Evrope iz Bratunca, a sve njih banjalučka publika nagradila je gromoglasnim aplauzom.

Za Predraga Bartulu, tehničkog delegata regionalne lige, po završetku turnira, nije bilo dileme. Banjaluka je položila ispit, a Bokserski klub Slavija donio je novi “šmek” regionalnoj ligi.

– Imali smo veoma malo vremena za organizaciju koja je, na kraju, premašila sva moja očekivanja. Nakon dva dana i četrdeset pet mečeva mogu da kažem da sam prezadovoljan. Prava je milina vidjeti krcatu dvoranu i ovo je nama “ulaz” da završnicu regionalne lige organizujemo u Banjaluci, u dvorani “Borik” našem hramu boksa. Drago mi je što je publika mogla da vidi da BK Slavija u svojoj ekipi ima boksere koji mogu da izbore plasman u samu završnicu. Nije se pogriješilo u odabiru boksera koji će braniti čast Slavije u ovoj sezoni. Svi su pokazali u pravom svjetlu i na njima je da nastave u istom ritmu do kraja regionalne lige, kazao je Bartula

Pristigla je u Banjaluku i bokserska delgacija iz Nikšića. Aplauz se prolomio dvoranom kada je u nju zakoračio Ratko Drašković, nekadašnji omladinski šampion Evrope i čovjek čijih ruku je dopalo priznanje humaniste godine u Crnoj Gori i Srbiji zarad poteza da donira bubreg i spasi život sugrađanki Radmili Raičević. U BK Nikšić kažu da su zadovoljni rezultatima ostvarenim u Banjaluci. I sami, su, poput Slavije, priča Boško Drašković, trener BK Nikšič i selektor crnogorske reprezentacije, započeli posao da svom klubu i gradu vrate nekadašnji šampionski sjaj.

– BK Nikšić je, poput Slavije, na svom povratničkom putu. Drago nam je što ponovo naši bokseri imaju priliku da se pokažu na velikoj sceni. BK Niškić je bio u svojevrsnom zastoju skoro deset godina, ali smo u posljednje dvije uspjeli da oživimo klub. Imamo puno mladih i kvalitetnih boksera u našoj ekipi od kojih očekujemo velike stvari u budućnosti. Smatram da je regionalna liga pun pogodak. U Banjaluci je organizacija bila odlična, suđenje je bilo besprijekorno, a možemo da budumo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Nikšić je domaćin narednog turnira i očekujemo da budemo još bolji, poručio je Drašković

Na račun organizatora, BK Slavija, stigle su samo riječi hvale. Vremena je bilo malo, ali su uspjeli da sve zategnu “pod konac”. Dalibor Petković, predsjednik Organizacionog odbora, umoran, ali punog srca, poručuje da ono najbolje tek dolazi.

– Srce mi je puno. Dvorana je bila krcata i publika je mogla da uživa u mečevima najboljih boksera iz regiona. Nije bilo nimalo lako organizovati sve ovo u kratkom roku, ali smo uspjeli i pokazali smo da BK Slavija zaslužuje svoje mjesto na regionalnoj mapi. Na dobrom smo putu i nama je da nastavimo sa dobrim radom da Slaviju vratimo na stare staze slave i da se dičimo novim šampionima, zaključio je Petković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: quinoa stuffed mushrooms
  2. Povratni ping: go here
  3. Povratni ping: pink tuna strain
  4. Povratni ping: mossberg shockwave
Back to top button