KOŠARKAREGION

SPREMAN DA EKSPLODIRA Madar jedva čekao da se vrati u Beograd

Košarkaši Partizana ponovo su zajedno. Poslije jučerašnje pobjede protiv Cibone u ABA ligi sada se spremaju za onaj daleko važniji duel, prvi u Evroligi poslije osam godina u Berlinu protiv Albe.

Izraelski košarkaš, Jam Madar je u razgovoru za “Telegraf” istakao da ovo uopšte neće biti teška sezona i da jedva čeka da počne, da će igrati punim srcem i pokušati da da sve od sebe.

– Ne mislim da će biti teška, mislim da će biti vrlo uzbudljiva sezona. Mislim da svi ovde jedva čekaju da krenemo. Počinjemo u petak, mnogo je energije prisutno, nećemo samo biti tu da se takmičimo. Moraćemo da uradimo sve što je potrebno, znamo da neće uvek ići sve po planu, da radimo neke male stvari, da se borimo, da igramo sa punim srcem. Naša košarka sigurno u početku neće biti idealna, ali postaraćemo se da je prevaziđemo nekim drugim malim stvarima.

Pripreme za Madara su bile drugačije od ostatka ekipe. On je igrao na Evrobasketu sa Izraelom, a posebne riječi hvale imao je o srpskim košarkašima.

– Za mene je bilo drugačije, jer nisam imao dovoljno vremena da budem sa timom, pošto sam bio na Evrobasketu. Priključio sam se nešto kasnije. Ali pošto sam igrao sa tako sjajnim igračima tamo poput Vase Micića, Nikole Jokića, Kalinića, za mene je to bila dodatna motivacija da se vratim i da zaigram ponovo ovde protiv njih.

U Beogradu se osjeća kao kod kuće. Grad obožava, kao i ljude, hranu, kulturu, ali i to što nosi Partizanov dres.

– Drago mi je što sam se vratio u Beograd, prvih nekoliko dana mi je bilo jako uzbudljivo dok sam obilazio grad, nedostajao mi je. Volim ljude, hranu, kulturu, zahvalan sam što sam ovde, što nosim Partizanov dres. Za mene je to nešto posebno.

Nema poseban način za motivaciju pred meč.

– Volim košarku više nego išta. Činjenica da igram u Evroligi sa takvim igračima će me zasigurno dodatno motivisati, da pokažem sebe u najboljem svetlu, da pomognem svom timu da igra timsku košarku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button