GRAND SLAMTENIS

AUSTRALIJANCI ZAGONETNI U VEZI SA NOVAKOM Očekujemo sve najbolje igrače u Melburnu

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, dao je indiciju da će Novak Đoković igrati u januaru na prvom grend slemu u 2023.

Đokovića zimus nije bilo u Melburnu, na turniru na kom je titulu osvajao devet puta, jer nije bio vakcinisan.

Sudski proces i deportacija, te zabrana ulaska u Australiju na tri godine, bili su epilog tih mučnih januarskih zbivanja, ali čini se da će sada sve biti drugačije.

Kako prenose mediji u Australiji, tamo očekuju da će zabrana ulaska u zemlju za Novaka biti ukinuta i da će on ipak moći da zaigra u Melburn parku.

Dobar nagovještaj dao je i Tajli na jednom skupu u Melburnu.

– Na putu smo da imamo sve najbolje igrače na turniru – rekao je Tajli.

U međuvremenu, Australija je dobila novu vladu i novog premijera, kao i ministre. Laburista Andrju Džajsl je novi ministar za imigraciju i na njemu je odluka o ukidanju zabrane izdavanja vize Đokoviću.

Kada su Tajlija pitali da pojasni kakva situacija je sada što se tiče Melburna, dao je obećavajuću prognozu.

– U sasvim smo drugačijem vremenu sada nego prije devet mjeseci. Drugačikje je i okruženje, ljudi slobodno putuju širom svijeta i otuda se nadamo da ćemo imati sve najbolje igrače u januaru.

Ipak, ni Tajli, ali ni Đoković niti bilo ko od australijskih političara, i dalje ne pominju konkretne planove.

Novak je tokom Rolan Garosa u junu rekao da “ne zna da li će moći da dobije vizu i da li će se vratiti u Australiju”, iako je obaviješten da je zemlja dobila novu vladu.

Obostran oprez je razumljiv s obzirom na sve što se događalo protekle zime, ali ipak treba vjerovati da će na kraju sve biti u redu.

Između redova Tajlijeve izjave, može se naslutiti da će Novak biti u tom paketu “najboljih igrača”, iako direktor turnira nije direktno pomenuo njegovo ime.

On je u svakom slučaju naglasio da će tokom turnira odati priznanje i Rodžeru Federeru na svemu što je uradio za tenis, iako Švajcarac neće biti u Melburnu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button