EUROKUPOVIFUDBAL

Zvezdin dželat gurnuo Juve u provaliju! Alegri ovo ne može da “preživi”!

Fudbaleri Juventusa doživjeli su još jedan nokaut ove sezone, a u četvrtom kolu grupe H Lige šampiona poraženi su na gostovanju Makabiju u Haifi sa 0:2.

Od samog starta je bilo jasno da nešto ne štima sa Juveom, ali gledajući trend i formu “stare dame”, ovakav rezultat možda i nije toliko iznenađenje koliko bi bilo prije crne serije u kojoj je torinski tim.

Napadao je Makabi, pritisak je bio sve jači, a šanse su se ređale – jedna od njih je pretvorena i u pogodak u 7. minutu kada je Pjer Korno centrirao i pronašao Omera Acilija koji je više leđima nego glavom zahvatio loptu, u skoku bio bolji od protivnika i pogodio donji desni ugao.

Isti igrač je u 42. minutu, nakon ubitačne kontre tima koji je zaustavio Crvenu zvezdu na putu do grupne faze, dobio na desnoj strani kaznenog prostora loptu od napadača Pieroa, a onda preciznim i dovoljno jakim udarcem naciljao gornji desni ugao i ponovo savladao Ščesnog.

Srpski napadač Dušan Vlahović je u 45. minutu imao priliku da smanji prednost, tukao je glavom uz desnu stativu, ali je golman Koen otklonio opasnost.

Na svu muku, Anhel Di Marija je morao da izađe iz igre nakon što mu je “otišla” zadnja loža, tako da se nije pisalo najbolje timu Maksa Alegrija koji se već ranije kandidovao za otkaz lošim nizom i očajnim rezultatima.

Filip Kostić je ušao u igru u 46. minut, ali nije imao veliki učinak, prije svega zbog toga što ga je Alegri smestio na poziciju zadnjeg veznog. Poislije ovog poraza teško je vjerovati da će Aleggri sačuvati posao, a malo je vjerovatno i da Juventus prođe u osminu finala iako još ima šanse za to.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button