BIHRUKOMET

Draganić pred Ribnicu: Snažni su, ali mi moramo da se podignemo

Rukometaši Borca sitno broje do evropske premijere sa Ribnicom, a jedan od iskusnijih u redovima Banjalučana Vlado Draganić nada se da će ekipa ostaviti sve loše iza sebe i pokazati pravo lice u Sloveniji.

Prva utakmica EHF evropskog kupa na programu je 29. oktobra, a rivali je dočekuju u različitom raspoloženju. Domaćin je nanizao pet pobjeda nakon uvodnog neuspjeha protiv Gorenja, koji se na neki način i podrazumijeva, dok je aktuelni šampion BiH na omjeru 3-4, s tim što je sva četiri poraza doživio na gostovanjima. Posljednji je najviše zabolio Banjalučane jer su ga doživjeli od novajlije u ligi, Hercegovine iz Nevesinja.

– Sve to moramo ostaviti iza sebe. Svjesni smo grešaka i propusta koje ponavljamo iz meča u meč, ali vjerujem u ekipu i bolje dane. Siguran sam da ćemo se skupiti i krenuti da igramo onako kako znamo. Ribnica je prva prilika za to i u ime ekipe mogu da kažem da jedva čekamo utakmice. Evropski izazovi uvijek su posebni, drugačiji je osjećaj kada igrate protiv stranog tima – rekao je Draganić.

Posljednje iskustvo sa slovenačkim timovima bilo je bolno. Borac je doživio debakl u dvomeču sa Gorenjem u februaru prošle godine. Ribnica sigurno nije na nivou ekipe iz Velenja, ali je tipičan predstavnik slovenačkog rukometa.

– Nismo ih previše analizirali do sada, ali ono što znamo jeste da igraju vrlo čvrsto u odbrani i da se trude da najveći dio napada završavaju iz polukontri i kontri. To je otprilike stil igre svake ekipe iz Slovenije. O detaljima ćemo danas i sutra kako bismo se što bolje pripremili, ali u ovom trenutku je najvažnije da se podignemo i odigramo mnogo bolje nego do sada – naglasio je Draganić.

Momak koji je važan šraf u igri Borca, kako u napadu na lijevom krilu, tako i u odbrani, sa 30 godina je među trojicom najiskusnijih. Kada ekipi ne ide kako treba, obično se od starijih očekuje da “povuku” i daju potrebno samopouzdanje mladima, kojih je u Borcu baš mnogo ove sezone.

– Malo mi je čudna ta uloga, ali smo svi svjesni da možemo i moramo bolje. Sve nam se posložilo kako ne treba od početka sezone i sigurno je da ćemo u jednom trenutku proigrati. Nadam se da će se to desiti već u subotu, kako bismo u revanšu imali šanse da prođemo dalje – zaključio je sada već standardni reprezentativac BiH.

Banjalučani će put Ribnice u petak, a utakmica je na programu u subotu od 19 časova.

Dug spisak povrijeđenih

Spisak povrijeđenih igrača duži je za Nikolu Malivojevića, koji ima male šanse da nastupi u Sloveniji. Amar Gračić takođe nije na 100 odsto, a odranije je poznato da nema Marka Lukića, Luke Kneževića, Nikole Letića, Bože Tepića, Igora Miljenovića…

– Šta je, tu je. Ne vrijedi nam da kukamo, iako se sve urotilo protiv nas. Ponavljam, moramo gledati sebe, biti mnogo borbeniji i koncentrisaniji kako bismo prevazišli ovu krizu. Uskoro nam se vraćaju neki igrači, pa će i rotacija biti veća – rekao je Draganić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy kanha gummies
Back to top button