BIHRUKOMET

Rukometaši Borca otputovali u Sloveniju, u autobusu i tri kadeta

Problemi sa povredama među rukometašima Borca samo se gomilaju pa su Banjalučani put Slovenije na prvi meč drugog kola EHF evropskog kupa krenuli sa 11 zdravih prvotimaca, dva golmana i trojicom kadeta – Sergejem Ševom, Sašom Đelićem i Urošem Unčaninom.

Nova imena na spisku momaka koji već duže vrijeme odsustvuju sa terena su golman Berin Brkić i pivot Nikola Malivojević pa je trener Mirko Mikić prinuđen da promijeni, odnosno prilagodi igru onome čime raspolaže. Čak i pod uslovom da računa na sve raspoložive snage, ulogu favorita bi prepustio Riko Ribnici.

– I da smo kompletni, oni su kvalitetniji od nas. Nije to ni čudo jer mnogo ulažu, liga je vrlo ozbiljna, a oni se kroz nju uspijevaju kvalifikovati za evropsku scenu. To govori da su ja­k protivnik. Tipičan su predstavnik slovenačkog rukometa, igraju jaku odbranu sa brzom tranzicijom ka napadu i odbrani. Srednji bek mnogo radi za ekipu, tehnički je skoro savršen igrač i gotovo da ne pravi greške. Lijevi bek Jan Grebenc je vrhunski igrač, nastupao je za reprezentaciju i Celje, a pred ovu sezonu se vratio iz Mindena u Ribnicu. Ozbiljni su, ali se nadam da ćemo i mi biti na tom nivou. Pokušaćemo da ih iznenadimo, da igramo netipičnu odbranu i napad, moraću da podijelim minutažu kako bismo im fizički parirali – rekao je Mikić.

“Crveno-plavi” su željni evropskih izazova i očekuju da se pokažu u boljem svjetlu nego što je to bilo u dosadašnjem dijelu sezone. Igra na gostovanjima postala je bauk, ali mladi stručnjak ne sumnja da će u jednom trenutku sve doći na svoje.

– Svaka utakmica može da promijenio tok sezone. Nadao sam se da ćemo poslije Konjuha krenuti uzlaznom linijom, ali se desilo Nevesinje. Ne mijenjamo put kojim smo krenuli prošle sezone, a to znači podmlađivanje i šansa djeci, uz pojačanja samo na mjestima na kojima je to neophodno. To su stvari koje za posljedicu ostavljaju ovo što se dešava. Uz to, limitirani smo zbog povreda. Moram priznati da se ne razvijamo ove godine kako smo očekivali, ali će se i to ispraviti – naglasio je Mikić.

Najiskusniji među Banjalučanima su krilni rukometaš Vlado Draganić i golman Slađan Subotić. Osim što ih čeka velika minutaža, svjesni su da moraju povući ekipu naprijed pošto je mnogo igrača kojima će sutrašnji meč biti prvi u karijeri u Evropi.

– Moramo da se borimo, damo sve od sebe i uživamo u utakmici. Mnogo je povrijeđenih, ali znate kako se kaže – ranjeni lav je najopasniji – naglasio je Subotić.

Utakmica između Ribnice i Borca na programu je sutra od 19 časova, a revanš za sedam dana u “Boriku”.

Evropa poseban izazov

Evropske utakmice uvijek imaju posebnu draž, pa i Vlado Draganić jedva čeka sutrašnji meč.

– Teško je to opisati, ali je uvijek drugačije igrati Evropu. Dobijete priliku da igrate sa ekipama iz drugih sistema, jačih liga… Ribnica je dosta dobra i kvalitetna ekipa. Mi nemamo šta da izgubimo, moramo da budemo opušteni i damo sve od sebe da izborimo što bolji rezultat – rekao je Draganić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button